1. Previne cancerul
Cercetarile au aratat faptul ca fructele de mango contin compusi antioxidanti care protejeaza impotriva cancerelor de colon, de san, leucemie si cancer de prostata. Acesti compusi includ quercetina, izoquercitrina, astragalina, fisetina, acidul galic si galatul de metil, precum si foarte multe enzime.
2. Scade nivelul de colesterol
Nivelurile ridicate de fibre, pectina si vitamina C ajuta la scaderea nivelului de colesterol, in special lipoproteine de densitate joasa, LDL.
In cazul pielii, fructul poate fi folosit atat intern cat si extern. Mango curata porii infundati, astupati si contribuie la eliminarea cosurilor.
4. Sanatatea ochilor
O cana plina cu felii de mango furnizeaza 25% din valoarea zilnica necesara de vitamina A, care promoveaza o vedere buna si previne fenomenul de orbire pe timpul noptii precum si ochii uscati.
5. Alcalinizeaza intregul organism
Acidul tartric, acidul malic si o urma de acid citric identificate in fructe ajuta la mentinerea rezervei alcaline din organism.
6. Ajuta in diabet
Frunzele de mango contribuie la normalizarea nivelului de insulina din sange. Remediul traditional, preparat acasa, implica fierberea frunzelor in apa, lasarea lor in lichid peste noapte si ulterior consumul decoctului filtrat a doua zi dimineata. Fructele de mango au, de asemenea, un indice glicemic relativ scazut (41-60), astfel incat cantitati moderate nu vor determina cresterea nivelului de zahar.
Sursa: sanatate.bzi.ro