Vrei să organizezi o tabără sau o excursie pentru copii? Iată câteva sfaturi utile

by Florian Popa

Ești cadru didactic sau organizator de tabere pentru copii la începutul carierei și îți dorești ca mini vacanța pe care urmează să o plănuiești să iasă perfect? Atunci articolul de mai jos este perfect pentru tine. Nimic nu este mai frumos decât un grup de copii care călătoresc împreună, vizitează obiective turistice importante din țară sau din străinătate, cunosc istoria și cultura unul loc și, nu în ultimul rând, își creează amintiri plăcute. De aceea, trebuie să te asiguri că totul merge ca pe roate!

Iată cele mai importante detalii pentru o organizare impecabilă

  1. Asigură transportul

În funcție de numărul copiilor, trebuie să te orientezi către au autocar sau un microbuz pe care să îl închiriezi. Acest lucru presupune contactarea unei companii de transport și alegerea unui mijloc de deplasare conforme nevoilor tale. Este foarte important ca acesta să îți asigure confortul copiilor și siguranța lor. Dacă vrei să faci alegerea potrivită, poți închiria un autocar de la Tabitatour, care îți pune la dispoziție un echipaj bine pregătit ce vă va însoți pe tot parcursul călătoriei. De asemenea, beneficiezi de mai multe dotări, precum: Wifi, A.C, DVD, microfon și toaletă.

  1. Alege destinația

Destinația este extrem de importantă, dar și drumul până acolo. Copiii vor avea întotdeauna nevoie de pauze de masă sau de opriri. Cu aceste ocazii, poți să planifici vizitarea unor atracții turistice din drum. De asemenea, ia în considerare cazarea într-o zonă cât mai ușor accesibilă, de unde să puteți pleca oricând spre puncte de interes ale orașului, județului sau țării unde urmează să ajungeți. Este important ca acestea să fie cât mai interesante pentru cei mici, deoarece, se pot plictisi foarte repede. Pe lângă muzee, castele, biserici, păduri, rezervații naturale și alte obiective de acest fel, un parc de distracții poate fi un mare plus.

  1. Organizează ateliere educaționale

În timpul în care cei mici stau la cazare și nu vizitați atracții turistice, poți organiza diferite ateliere de pictură, teatru, dans, desen sau muzică. Mai mult, poate te gândești să aduci diferiți psihologi sau traineri motivationali care să le vorbească despre dezvoltarea personală, emoțională sau chiar și profesională. Desigur, depinde vârsta pe care copiii o au. Atunci când este vorba despre prichindei, cele mai potrivite sunt atelierele unde se pot distra și învăța ceva nou, în același timp. De asemenea, asigură-te că cei mici nu mănâncă mâncare de tip fast-food în timpul excursiei și că nu profită de aceste zile pentru a trece peste cuvântul părinților. Aceasta poate provoca dureri de stomac sau alte probleme de sănătate, iar multe destinații de vacanță nu au în apropierea lor un spital sau o clinică medicală. Uneori este indicat să ai o atitudine mai fermă.

 

Așadar, o tabără pentru copii nu trebuie să îți dea bătăi de cap atunci când o organizezi, ci să îți permită să te bucuri și tu de experiență alături de copii. Ia în considerare sfaturile de mai sus și nu vei avea cum să dai greș!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate