Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Călin Găvruş, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că este posibil ca abia în toamnă să se reia competiţiile la această disciplină, la finalul acestei luni urmând să stabilească împreună cu reprezentanţii cluburilor când vor putea relua pregătirile. „Am discutat cu reprezentanţii cluburilor, cărora le solicitasem un punct de vedere privind reluarea pregătirii şi competiţiilor, şi am decis în şedinţa Biroului Executiv, în unanimitate, să prelungim termenul în care structurile sportive afiliate să-şi clarifice poziţia până la data de 27 mai. Şi vom organiza o videoconferinţă pe 28 mai între reprezentanţii federaţiei şi ai cluburilor. Am observat că deciziile dinspre Guvern vin cam la două săptămâni şi să vedem poate se mai relaxează situaţia.
Din păcate, dintre cei care au răspuns, şi mă refer la cluburi majore în viaţa sportivă, nu doar la polo, au spus că nu pot respecta măsurile impuse prin ordinul de ministru. E foarte greu şi pentru fotbal care are alte posibilităţi financiare şi logistice. În acest moment ne focusăm pe seniori, mă gândesc că doar prin toamnă vom relua competiţiile. Dacă se va putea şi ne va lăsa situaţia. Va trebui luată o decizie în primul rând în privinţa Superligii şi apoi trecem şi către juniori şi fete”, a declarat Găvruş.
Oficialul FRP a precizat că poloiştii pierd rapid forma fizică în timpul unei pauze datorită specificităţii acestui sport şi că pentru a reveni au nevoie de 4-6 săptămâni de antrenamente. „Polo e un sport foarte dificil având în vedere că are loc în apă, aici pregătirea se pierde imediat. După 2-3 luni în care pierzi pregătirea, nu poţi să încerci să organizezi o competiţie cât de cât cu pretenţii fără o pregătire adecvată de minimum 4-6 săptămâni.
Minimum. Altfel nu se poate. Am avut o întrevedere cu domnul ministru şi ne-a dat asigurări că dacă situaţia va evolua favorabil nu se va opune să reluăm pregătirile, poate chiar şi competiţiile, când se va relaxa situaţia. Dar, din păcate, acum asta e situaţia”, a mai spus Călin Găvruş. La întreruperea sezonului, campioana CSA Steaua ocupa primul loc, urmată la trei puncte de vicecampioana CSM Oradea şi la şase de Dinamo.
AMEFA Arad mai avea de disputat o etapă din returul grupei valorice 5-8, în bazinul propriu, cu Sportul Studenţesc. Conform programului iniţial ar fi urmat un baraj pentru play-off, în care echipa arădeană, aflată pe locul 6 în Superligă,ar fi întâlnit formaţia clasată pe locul 3, poziţie disputată de Dinamo şi Corona Braşov.