UTA a obținut prima victorie stagională, 1-0 cu Poli Iași, iar apoi pauza de două săptămâni, ca urmare a amânării meciului cu Farul, a venit fix ca o mănușă pentru Rednic. Doar că la revenirea în SuperLiga, pe UTA o așteaptă un program infernal, iar proxima adversară este redutabilă în special acasă. Roș-albii se deplasează pe terenul Universității Craiova, echipă ce și-a anunțat și în acest sezon intențiile de titlu. Pe „Ion Oblemenco” se joacă vineri, de la ora 21:30. Antrenorul „Bătrânei Doamne” nu se sperie însă de olteni, pe care îi vede cu probleme. „Meciul cu Craiova este foarte important. Întâlnim o echipă…nu știu dacă e bună, căci pentru moment au multe probleme și mi se par lucruri normale din moment ce au schimbat antrenorul. Au jucători cu calitate și individual pot să facă diferența, vor fi împinși de la spate și de public. De la mijloc în sus sunt jucători care în ultimele meciuri au decis soarta punctelor. În față sunt Mitriță, Ivan, Baiaram și Markovic, plus jucătorul nou (n.a. Kurtic), care nu știu dacă va juca sau nu. Au jucători buni, plus că sunt mult mai omogeni decât noi. I-am analizat, au câștigat acasă greu cu cei de la Sibiu, apoi și-au revenit abia după ce Iașiul a rămas în zece oameni”, spune antrenorul UTA-ei.
Rednic: „Suntem pregătiți, chiar îmi place cum s-au antrenat jucătorii”
Rednic se bucură de pauza din campionat, având timp la dispoziție să își pună amprenta pe stilul de joc și să omogenizeze și mai mult echipa: „Suntem pregătiți, chiar îmi place felul cum s-au antrenat jucătorii în aceste zece zile pe care le-am avut la dispoziție. Nu am niciun accidentat și ăsta e un lucru foarte bun. Perioada asta a fost foarte utilă pentru jucătorii veniți mai repede sau mai târziu. Cu toate că mi-aș fi dorit mai multe meciuri, așa a fost situația, am fost programați vineri și nu am mai putut juca cu CFR-ul. De fapt, din cinci etape în patru am jucat vineri și nu ne avantajează deloc. Poate aveam șanse să-l facem și pe noul atacant (n.a. Aleksandar Vucenovic) dacă am fi jucat sâmbătă sau duminică, dar trebuie să ne descurcăm în orice condiții”, a adăugat Rednic, care a deplasat 20 de jucători la Craiova. De la revenirea în SuperLigă, UTA a punctat în fața echipei din Bănie doar în sezonul 2021/2022, când Craiova pregătită și pe atunci de Laurențiu Reghecampf pierdea cu 1-0 la Arad și remiza 0-0 la Craiova.
Reghecampf: „Trebuie să fim atenți, UTA nu este o echipă ușoară”
Așadar, tehnicianul oltenilor este pățit în meciurile cu „Bătrâna Doamnă” și pare pus în gardă. „Atmosfera este bună, venim după un meci câștigat în deplasare, dar în care am avut și anumite probleme, mai ales în prima repriză. Probleme pe care ni le-am făcut singuri, pentru că nu am jucat ceea ce trebuia să jucăm. Am discutat cu jucătorii și am clarificat anumite lucruri, sper ca de data asta reacția să fie bună, încă din primul minut. Jucăm acasă, ne dorim foarte mult să câștigăm meciul. Trebuie să fim atenți, UTA nu este o echipă ușoară, au jucători care pot face diferența dacă au spațiu și timp și nu sunt puși sub presiune. Au un antrenor cu mare experiență, deci din partea noastră vor avea tot respectul, dar, așa cum v-am spus, targetul nostru este să luăm trei puncte. Suntem pregătiți, jucătorii sunt bine. Împreună cu fanii, care sunt sigur că vor veni în număr mare, vom reuși să ne impunem și să facem un joc bun, care să ne aducă cele trei puncte”, susține Reghecampf, care a anunțat absența lui Koljic, dar și debutul lui Kurtic.
Arbitru central fără experiență, la partida din Bănie
Comisia Centrală de Arbitri a delegat la meciul dintre Universitatea Craiova și UTA un personaj fără prea mare experiență în SuperLigă. Vineri seara, pe „Ion Oblemenco”, Bogdan Dumitrache se află la a 13-a partidă la nivelul primului eșalon și la a treia cu formația arădeană printre protagoniste. Le-a purtat noroc „roș-albilor”, care, cu arbitrul bucureștean la centru, câștigau cu 3-0 pe „Dinamo”, cu Clinceniul, în octombrie 2021 și mult mai târziu, în februarie 2023, cu 3-1, cu FC Botoșani la Arad. Dumitrache va fi asistat de concitadinul său Radu Ghinguleac și de prahoveanul Ionel Dumitru. Rezerva celor trei e tot un bucureștean, Andrei Antonie. În fine, în Camera VAR iau loc Lucian Rusandu, din Sfântu Gheorghe și Bogdan Gheorghe, din capitală. Observatorul de arbitri e de la Timișoara, în persoana lui Nicolae Grigorescu, în timp ce delegat LPF a fost desemnat Ion Marin, din București.