UTA a arhivat deja promovarea în Liga 1, obţinută pe teren după o pauză de 18 ani, iar conducerea clubului şi staff-ul tehnic pun la punct strategia şi lotul pentru revenirea în elita fotbalului românesc. Alexandru Meszar spune că oficialii clubului arădean lucrează deja pentru „operaţiunea Liga 1” de aproape două luni, semnându-se contracte cu jucători noi, iar în paralel se fac planuri pentru buget, cu Primăria în prim rol. Vă reamintim că UTA a anunţat, marţi, la doar două zile după promovare, primele achiziţii estivale, mijlocaşul Neluţ Roşu şi atacantul Ioan Hora urmând să îmbrace tricoul „roş-alb”.
„Am început să ne pregătim de Liga 1 încă de acum 40-50 de zile. Am semnat contracte cu unii jucători începând cu data de 1 iulie, de când a fost permis acest lucru. Vizăm să 6-8 jucători pentru a ne întări și, probabil, ne vom despărți de tot atâția. Într-adevăr, pentru că noi avem juniori de 2001, iar în Liga 1 se permite folosirea jucătorilor mai mari, de ’99, 2000, există posibilitatea să ne întărim și la acest capitol. Sperăm că se vor găsi soluții și să obținem din partea Primăriei măcar o finanțare de Liga a 2-a, dacă nu se poate de Liga 1. Și așa, în acest an în care am promovat și cheltuielile au fost importante, am avut parte de cea mai slabă finanțare din anii în care echipa a activat în Liga a 2-a. Și am înțeles, au fost cheltuieli neprevăzute în bătălia cu acest virus, însă e clar că avem nevoie în continuare de finanțare din partea Primăriei. 80% din bugetul clubului poate fi asigurat din fondurile nerambursabile provenite de la Primărie, drepturile TV. Apoi, vor mai exista venituri din marketing, în principal vânzarea de abonamente și bilete și contribuția sponsorilor, plus diverse, unde ar putea inra, de exemplu, vânzarea de jucători„, a spus Alexandru Meszar la prima conferinţă post-promovare.
Omologarea stadionului, programată săptămâna viitoare
Alături de mult visata promovare, un alt obiectiv important din 2020 este inaugurarea noului stadion şi disputarea meciului din prima etapă din Liga 1, pe „Francisc Neuman”. În acest context, este de aşteptat ca săptămâna viitoare noua arenă să poată fi omologată, asta dacă şi lucrările de pe ultima sută de metri vor fi finalizate, în special cele legate de parcare. Conducerea clubului UTA va pune spre vânzare, în cel mai scurt timp posibil, abonamentele pentru sezonul de Liga 1, preţul urmând să fie stabilit şi în condiţiile în care spectatorii nu vor putea avea acces pe stadioane cel puţin în debutul campionatului, ca urmare a menţinerii numărului mare de cazuri de coronavirus la nivelul întregii ţări.
„Avem o inițiativă către LPF și FRF, ca în în perioada 11-13 august să fie prezentă o comisie la Arad pentru omologarea stadionului, în așa fel încât pe 22 sau 29 să putem debuta pe stadionul Francisc Neuman. Există și varianta să cerem să jucăm în deplasare în prima etapă dacă vor fi probleme cu omologarea, dar acest lucru oricum nu ne influențează prea mult, pentru că oricum se va începe fără spectatori în tribună. Abonamentele sunt o sursă de venit importantă pentru club și tocmai de aceea vom încerca să demarăm cât mai repede campania de vânzare. Problema e că nu sunt numerotate toate locurile de la tribuna I și deocamdată nu putem merge mai departe. Solicitările sunt foarte mari pentru toate tipurile de abonamente, publicul vrea să fie parte a acestei promovări și sunt convinsă că, atunci când e cazul, vom vinde un număr foarte bun de abonamente. Cu toate riscurile ca primele meciuri să se dispute fără public. Tocmai de aceea, o să gândim un preț la abonament în care va conta și acest factor”, mai spune Meszar.