Rolul usturoiului in tratarea cancerului. Mai multe studii prospective și epidemiologice au arătat că un consum ridicat de legume și fructe reduce riscul de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și alte boli cronice.
Până în prezent, nu există dovezi suficiente pentru a face legătura cu alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată, sân, esofag și pulmonar.
Mai multe studii epidemiologice indică un efect pozitiv al consumului de usturoi asupra prevenirii anumitor tipuri de cancer.Rolul usturoiului in tratarea cancerului. În primul rând, rezultatele unei metaanalize a 18 studii epidemiologice publicate între 1966 și 1999 arată o scădere cu 30% a riscului de cancer colorectal și aproximativ 50% din riscul de cancer la stomac în cazul consum mare de usturoi.
Dintre toate studiile găsite, acest consum a fost de aproximativ 18 g de usturoi brut și fiert săptămânal (adică aproximativ șase catei).
Deoarece cantitățile ingerate variau foarte mult de la un studiu la altul, este dificil să se stabilească mai precis cantitatea minimă de usturoi de consumat pentru a beneficia de efectele sale asupra cancerului colorectal și stomacal.
Alte studii au descoperit o relație inversă între consumul de usturoi și incidența cancerului de laringe, prostată și cancer de sân.
Cu toate acestea, nu se poate găsi nicio concluzie generală în acest moment, având în vedere numărul mic de studii pe acest subiect.
Sursa: sanatate.bzi.ro