Usturoiul, pe care grecii il numesc Scordeon Argive, are, conform medicilor invatati, o forta „imensa” de incalzire si de uscare. Mestecand sau masand pieleacu usturoi, se neutralizeaza muscaturile de sarpe si intepaturile de scorpion. Aplicat pe rana, impreuna cu putina miere, usturoiul cicatrizeaza muscaturile de caine. Mirosul usturoiului presat goneste insectele, inclusiv moliile. Iar prin fierberea lui cu vin, miere si otet, se obtine o bautura care distruge viermii intestinali.
* Hipocrat recomanda fumul de usturoi ars, lasat sa patrunda in uter, pentru eliminarea mai rapida a placentei.
* Fiert in lapte si consumat, usturoiul calmeaza durerile pulmonare.
* Durerile de cap cedeaza in fata unei cataplasme cu usturoi si fasole, fierte impreuna si aplicate pe tample.
* Cateva picaturi de untura de gasca impregnate cu usturoi si instilate in ureche au o eficienta extraordinara in calmarea durerilor.
* Fiert in apa, usturoiul combate tusea sau astmul, dar si copt, pur si simplu, pe plita, limpezeste vocea.
* Fiert in supa, el ii transmite acesteia virtuti vindecatoare, si ea diminueaza greutatile de urinare si defecare.
* Un plasture compus din usturoi pisat si untura de porc „dizolva” tumorile cele mai considerabile.
Usturoiul mancat dimineata, pe stomacul gol, este un protector impotriva problemelor importante pe care le pot produce sanatatii anumite locuri si ape, cand ele sunt schimbate prea des.
Sursa: sanatate.bzi.ro