Problema risipei banilor publici și a lucrărilor făcute impropriu afectează Aradul tot mai mult. Poate pe hârtiile Primăriei lucrările arată frumos și sunt într-o anumită ordine dar pe teren ele construiesc imaginea unui oraș în haos. USR cere sancțiuni pentru firmele care nu respectă Regulamentul de lucrări publice ori demisia responsabililor din Primărie care au atribuții în acest domeniu.
În scopul promovării unei imagini de activitate și preocupare, Municipalitatea calcă în picioare confortul arădenilor și bugetul local, aprobând anapoda lucrări peste lucrări pe străzile orașului. Cel mai recent, pe Calea Timișorii, administratorul Aradului a permis înlocuirea în întregime, pe patru benzi, a unui asfalt în stare perfectă, pentru a monta niște simple borduri! Astfel, arădenii dau în gropi mai departeîn cartiere, pe străzile lăsate în paragină, în timp ce Primăria poate justifica anual zeci de milioane de lei pentru „lucrări de întreținere a străzilor”.
Administrația locală nu se află la primul caz de neseriozitate în materie de lucrări publice. De la decaparea și reasfaltarea fără vreun motiv justificat al străzilor în momentul amenajării marcajelor pentru biciclete până la nerespectarea reglementărilor privitoare la efectuarea de lucrări la străzile proaspăt asfaltate (vezi bulevardul Decebal), administrația locală practică iresponsabilitatea în formă continuă. Nu există vreo consecință pentru firmele constructoare, dar nici pentru responsabilii din Primărie angajați să aplice legea. USR consideră că și cei care au semnat pentru aceste decizii, alături de cei care se laudă în presă cu lucrările, să aibă numele făcute publice și să fie sancționați corespunzător pentru nerespectarea regulamentelor.
Sergiu Vlad: „Primăria re-ameneajează ceea ce avem deja în oraș pentru că nu este în stare să construiască temeinic. Grav în acest context este că nu sunt respectate regulile privitoare la construcții, degeaba avem un Regulament în acest sens dacă Primăria este ”prietenul” firmelor în loc să fie supraveghetorul acestora. Domeniul public a ajuns un șantier continuu, doar pentru ca politicienii din administrația locală și județeană să-și facă imagine. Pentru aceștia nu contează disconfortul cetățenilor, iar costurile reale se văd nu doar în asfaltarea aceluiași drum de 2 ori într-o scurtă periaodă de timp, ci și în neglijarea unor domeniila fel de importante pentru comunitate dar mai puțin vizibile, cum ar fi sănătatea sau învățământul.”