Cu stadionul gol ca urmare a măsurilor anti-COVID, dar cu suporterii din galerie la datorie chiar şi din spatele peluzei dinspre ARED-uri, UTA a pierdut al doilea meci acasă din acest sezon de Liga 1, 0-2 cu Chindia Târgovişte. Un eşec frustrant pe undeva, la felul cum s-a jucat timp de aproape o oră şi la ce ratări au avut utiştii, dar până la urmă fotbalul se joacă pe goluri. Prima repriză a partidei de pe “Francisc Neuman” a fost dominată de arădeni, care au avut posesia şi ocaziile mari, una chiar monumentală. Era minutul 13, când Roger a trimis o centrare perfectă din corner, Medjimorec a prelungit perfect cu capul de la colțul scurt, iar Hora, din doar doi metri cu poarta goală în față a trimis incredibil peste poartă, în ceea ce poate concura fără probleme la ratarea campionatului! Şerban şi Neguţ au ameninţat şi ei poarta UTA-ei, în minutele 19 şi 20, dar tot gazdele au ratat o şansă mai mare, Miculescu încercând să paseze din zece metri, deşi era în situaţie de singur cu portarul. Hora s-a accidentat şi a fost schimbat de Dangubic, în minutul 34. Mitanul secund a început furtunos, cu ocazii pe bandă rulantă la poarta târgoviştenilor în decurs de doar şapte minute. Miculescu a trimis slab cu capul, din doar trei metri, după un corner, Ubbink a nimerit bara transversală cu un şut de la 12 metri, pentru ca Batha să şuteze peste poartă de la 13 metri, singur cu Căbuz, după o fază de atac la care apărarea Chindiei a fost făcută şah mat.
Hora, ratarea campionatului! Cinci ocazii mari şi un prim gol primit ca-n curtea şcolii…
Iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, Chindia a lovit în minutul 55 la una din primele apariţii periculoase, după un aut bătut în careu şi greşeli în lanţ ale apărării arădene, Popadiuc marcând cu un şut din 13 metri, în dreapta lui Iacob. Balint a riscat exact după o oră de joc şi i-a aruncat în luptă pe Vukcevic, lăsat surprinzător în afara primului “11” şi pe masivul atacant ceh Wagner. Popadiuc putea face “dubla” în minutul 62, dar foarfeca sa din 14 metri a trecut alături. UTA a continuat să preseze, dar ocaziile mari au lipsit o perioadă de timp, Chindia prinzând curaj după ce a scăpat cu mult noroc de forcingul utiştilor. Nu s-a mai jucat mare lucru până pe final, Chindia absorbind fără mari emoţii atacurile haotice ale “roş-albilor”, aceştia acuzând golul primit. Emil Săndoi a schimbat prima oară abia în minutul 87, tehnicianul oaspeţilor fiind mulţumit de cum s-a apărat echipa sa. Abia în minutul 90 a venit ocazia lui Erico, mingea trimisă cu capul de fundaşul UTA-ei fiind respinsă de un fundaş advers din faţa porţii. Pe contraatac, Chindia a dat lovitura finală şi a închis conturile, Neguţ marcând pentru 2-0 în al doilea minut al prelungirilor cu un şut din opt metri, lateral dreapta.
UTA a acuzat şocul şi după 0-1 nu a mai legat nimic, Balint neinspirat şi ghinionist
Jocul arădenilor a fost consistent până la primirea golului, după care totul s-a rupt şi UTA nu a mai legat nimic, sfârşind lamentabil. Nici Balint nu a mai fost inspirat şi norocos, precum în alte meciuri, ba chiar putem spune că s-a întors roata, iar “Bătrâna Doamnă” a fost acum ghinionistă. Există parcă şi o lege a compensaţiei, după ce UTA a egalat extrem de norocos la Dinamo, chiar la ultima fază, în vreme ce Chindia a pierdut tot la ultima fază, cu un penalty discutabil, în faţa FCSB-ului. S-a dovedit încă o dată că lipsa fanilor arădeni a contat destul de mult, aportul lor din tribune fiind important. Ratările exasperante au cântărit însă cel mai mult şi au dus la înfrângere, care ar putea să o coste pe UTA căderea de pe loc de play-off, chiar cu o etapă înainte de finalul turului. Asta dacă Rapidul nu pierde în această seară cu FCU Craiova 1948 sau dacă Farul bate în restanţa cu FCSB. (foto: gsp.ro)
Formaţii:
UTA: Fl.Iacob – Baravykas (60 Vukcevic), Benga (86 Erico), Medjimorec, Shlyakov – Batha, Vorobjovas (60 Wagner) – Miculescu, Ubbink, Roger (86 Antal) – Hora (34 Dangubic). Antrenor: Laszlo Balint
Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Al.Iacob, Kocic – Neguţ (92 Roumpoulakou), Dulca, Popadiuc, Corbu – M.Șerban (93 Matiş) – D.Florea (87 Stoian). Antrenor: Emil Săndoi
Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș, Brașov) – Alexandru Cerei (Cluj) și Vlad Bârleanu (București). Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)