Ungurasul este o planta medicinala cu tulpina paroasa si flori albe.
La sate, se foloseste ca tonic amar pentru pofta de mancare. Mareste secretia bilei, ajutand astfel la decongestionarea ficatului. Este bun in combaterea diareei. Are proprietatea de a fluidifica secretiile bronhice, ajutand la elimanarea lor, calmeaza starile de spasm in tusea convulsiva si astm. Din acest motiv, intra in formula ceaiului antiasmatic.
La sate, se foloseste ca tonic amar pentru pofta de mancare. Mareste secretia bilei, ajutand astfel la decongestionarea ficatului. Este bun in combaterea diareei. Are proprietatea de a fluidifica secretiile bronhice, ajutand la elimanarea lor, calmeaza starile de spasm in tusea convulsiva si astm. Din acest motiv, intra in formula ceaiului antiasmatic.
Ceaiul se prepara prin infuzarea unei lingurite de planta la o ceasca de apa. Se iau doua-trei ceaiuri pe zi, de preferinta pe stomacul gol. Planta fiind foarte amara, se mai poate prepara o infuzie mai concentrata (doua linguri la o ceasca de apa), din care se bea cate o lingura, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.
Extern, baile cu aceasta planta dau bune rezultate in unele boli de piele. Ungurasul are si efect cicatrizant. Ceaiul de unguras provoaca scaderea tensiunii si se recomanda pacientilor hipertensivi, efect care se datoreaza continutului de azotat de potasiu si colinei.
Ungurasul, datorita ingredientilor activi pe care ii contine, indeparteaza lacustele.
Sursa: sanatate.bzi.ro
Facebook Comments