UN AGENT ECONOMIC DIN ARAD ARE DATORII CATRE BUGETUL STATULUI DE APROAPE 4 MILIOANE LEI, NEEVIDENTIATE

by webeditor

Un agent economic din municipiul Arad a făcut obiectul inspecţiei fiscale parţiale pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată la bugetul general consolidat al statului.

Obiectul principal de activitate îl constituie “Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte şi accesorii”, societatea are capital privat străin, iar administratorul societăţii este cetăţen italian.

Organele de inspectie fiscală s-au deplasat la domiciliul fiscal, constatând că societatea nu funcţionează la sediul declarat, motiv pentru care a fost declarată inactivă.

În urma inspecţiei fiscale s-au stabilit următoarele obligaţii fiscale suplimentare:

– impozit pe profit                                       397.493  lei;

– T.V.A.                                                   2.699.212  lei;

– majorări şi penalităţi de întârziere            516.337 lei;

Total                                                       3.613.062  lei;

Societatea verificată a efectuat livrări intracomunitare către operatori care nu deţineau coduri valide de TVA pentru care nu îndeplineşte condiţiile de scutire a TVA, fapt pentru care s-a procedat  la colectarea TVA suplimentară.

De asemenea, societatea a efectuat în perioada verificată achiziţii intracomunitare de bunuri pentru care şi-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugată, însă organele de inspecţie nu au putut intra în posesia documentelor care să ateste aceste achiziţii intracomunitare de bunuri, stabilind TVA fără drept de deducere.

Deoarece organele de inspecţie nu au putut intra in posesia documentelor care să ateste achizitiile de servicii intracomunitare, declarate de societate, au considerat ca aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal. 

Din verificarea efectuată s-a constatat că operatorul economic nu a înregistrat în evidenţa contabilă şi nici nu a declarat în deconturile de TVA, aferente perioadei verificate, operaţiuni comerciale derulate conform extraselor de cont, puse la dispoziţie de banca unde societatea avea conturi deschise, motiv pentru care organele de inspecţie consideră sumele ca fiind venituri impozabile neînregistrate şi au procedat la recalcularea masei profitului impozabil, stabilind un impozit pe profit suplimentar.

În conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală pentru constatările care ar putea întruni elemente constitutive ale unei infracţiuni, organele de inspecţie fiscală au întocmit sesizare penală.

Perioada controlată de agenţii ANAF a fost 01.02.2013-30.09.2014

 

Facebook Comments