Pe langa apa, medicii specialisti recomanda alte trei tipuri de bauturi care odata consumate pot contribui la mentinerea unei inimi sanatoase.
1. Ceaiul verde
Ceaiul verde este o planta bogata in fier si antioxidanti. Datorita acestor insusiri, ceaiul verde poate diminua cresterea tensiunii arteriale, iar baut timp de un an de zile, poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune. Este bine de stiut insa ca acesta nu este indicat sa fie consumat de catre persoanele cu probleme existente ale cordului, potrivit eva.ro.
Numeroase studii arata ca berea poate fi un adjuvant in prevenirea bolilor cardiovasculare, consumata cu moderatie putand sa reduca incidenta acestora cu pana la 30%. Berea contine multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu si vitamine de tip B, dar si carbohidrati, asigurand corpului uman 15% din doza zilnica recomandata pentru aceste substante. In plus, consumata moderat, berea poate scadea nivelul de homocisteina din sange care, in cantitati mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inima.
“Intr-adevar, berea poate juca acest rol in procesul de preventie, consumarea ei cu moderatie putand sa conduca la scaderea incidentei bolilor cardiovasculare. Datorita compozitiei sale, berea poate creste cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel incat riscul aparitiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut in vedere insa faptul ca beneficiile pentru organism pot aparea doar atunci cand ne incadram in limitele consumului moderat, acesta insemnand, mai exact, o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Cafeaua este si ea o sursa bogata in antioxidanti care odata consumata poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Consumul ocazional (nu neaparat zilnic) si fara sa se depaseasca o ceasca pe zi poate sa aduca beneficii pentru sanatatea inimii, sustine specialistul.
Sursa:sanatate.bzi.ro