TRATAMENTUL CARE INVERSEAZĂ EFECTELE BOLII ALZHEIMER

by Dana B.

Zece pacienţi cu vârsta înaintată, care sufereau de diferite forme de declin cognitiv, şi-au transformat viaţa după ce au primit un tratament personalizat.

Conform descrierii cercetătorilor, ,, pacienţii care au trebuit să îşi părăsească locul de muncă, din cauza condiţiei lor, au reuşit să-şi reia activitatea, iar cei ce întâmpinau dificultăţi la locul de muncă au reuşit să îşi îmbunătăţească performanţele’’.

Persoanele care suferă de neurodegenerare au primit un tratament care include: medicaţie, schimbarea dietei alimentare, consumul de vitamine şi suplimente pentru creier şi exerciţii fizice, împreună cu alte stimulente. Dale Bredesen a descris înbunătăţirile experimentate de pacienţi ca fiind ,,fără precedent’’, adăugând faptul că ,,rezultatele testelor au prezentat faptul că unii pacienţi au revenit de la anormal la normal’’.

Deşi numărul participanţilor la studiu este mic, rezultatele sunt semnificative luând în considerare faptul că toţi subiecţii purtau în ADN gena APOE4, genă responsabilă pentru provocarea a 65% din cazurile de Alzheimer. Cinci dintre pacienţi purtau două forme ale genei, fapt  ce creştea riscul apariţiei bolii. În prezent, doctorii nu evaluează pacienţii pentru prezenţa genei APOE4 deoarece consideră că nu ar fi de ajutor pentru pacienţii care au deja boala, din moment ce nu există un tratament.

Cecetătorul Dale Bredesen a afirmat că ,,ne îndreptăm către o nouă eră’’, perioadă în care evaluarea timpurie pentru APOE4 ar putea fi crucială pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Cei zece pacienţi care au luat parte la studiu sufereau deja de Alzheimer sau de una dintre formele sale, precum deteriorare cognitivă minoră sau deteriorare cognitivă subiectivă. După administrarea tratamentului, majoritatea nu se mai încadrau în criteriile de diagnosticare a bolii. De exemplu, unul dintre pacienţi, în jurul vârstei de 60 de ani, suferea de reducerea unei părţi a creierului, numită hipocampus, având şanse de recuperare de 17%. După zece luni de tratament, radiografiile au arătat că volumul hipocampusului a crescut cu 75 de procente, fapt ce conincide cu o îmbunătăţire majoră a capacităţilor sale cognitive.

Un alt bărbat cu vârsta de peste 60 de ani, a cărui memorie era în a treia fază de degradare, a fost pe punctul de a-şi închide afacerea, doarece nu o mai putea întreţine suficient. După şase luni de tratament, a reuşit să memoreze programul de muncă şi a putut recunoaşte feţele colegilor. După 22 de luni de la începutul tratamentului, memoria pacientului s-a îmbunătăţit cu 84%.

Cercetătorul a explicat de ce recuperarea a fost un succes, în timp ce alte tratamente pentru Alzheimer au eşuat. ,,Imaginează-ţi că ai un acoperiş cu peste 36 de găuri în el, tratamentul repară decât una dintre găuri, foarte bine, dar mai ai încă 35’’, a spus el.

Sursa: descopera.ro

Facebook Comments