TORT DE BEZEA CU CREMA DE CIOCOLATA

by Paula Craciun

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată menaj
  • 2 blaturi de bezea
  • 6 gălbenuşuri
  • 120 g de zahăr pudră
  • portocale confiate
  • 3 linguri de lapte
  • 25 ml smântână lichidă foarte rece

Mod de preparare:

ncepi cu ciocolata, pe care o topeşti la bain-marie. Bezeaua se rupe în bucăţi mari. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Într-un bol baţi bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii un amestec aproape alb.

Paşii următori pentru tort de bezea cu cremă de ciocolată. Pui vasul cu amestecul de zahăr să fiarbă la bain-marie timp în care amesteci până vei obţine o cremă de consistenţa smântânii. Iei vasul de pe foc şi apoi laşi crema să se răcească. După ce s-a răcit adaugi ciocolata topită şi apoi amesteci bine.

Baţi smântâna bine şi o încorporezi în com poziţie. Toată compoziţia se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, intercalând bucăţile de bezea. Dai la congelator o oră, după care laşi la frigider până la momentul servirii.

Feliile le poţi decora cu portocale confiate. Invitaţii vor adora acest desert! O felie de tort de bezea cu cremă de ciocolată merge de minune cu o cafea bună.

Sursa: click.ro

Facebook Comments