TORT CU GEM SI CIOCOLATA

by Paula Craciun

Ingrediente:

Pentru blat
150 g ciocolată simplă
6 ouă
120 g zahăr pudră
100 g unt
120 g făină
1/2 pachet praf de copt
2 linguri cacao

Pentru umplutură
150 g gem de căpşuni

Pentru decor
150 g ciocolată neagră
50 g ciocolată albă
50 g fulgi ciocolată albă

Mod de preparare

Pentru blat, se topeşte ciocolata pe baie de aburi şi se lasă să se răcească puţin. Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul.

Se taie untul moale cubuleţe şi se încorporează în ciocolata răcorită. Se bat gălbenuşurile bine, se adaugă cacaua şi la final se încorporează albuşurile spumă. Se adaugă făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace la 160° C timp de 50 de minute. Se lasă să se răcească. Se taie blatul în două pe orizontală, se întinde ¾ de gem pe partea de jos şi se acoperă cu a doua parte. Se îmbracă cu gemul rămas. Pentru glazură, se topesc, separat, ambele ciocolate pe baie de aburi. Se toarnă ciocolata neagră şi se îmbracă toată suprafaţa tortului.

Ciocolata albă se pune într-un cornet de hârtie şi se formează o spirală în centrul tortului. Se împrăştie glazura albă până la margini cu o scobitoare. Pe marginea tortului se fac inimioare şi baza se tapetează cu fulgi de ciocolată albă. Se pune în frigider ca să se întărească.

Sursa: clickpoftabuna.ro

 

Facebook Comments