TORT CU FRUCTE DE PADURE SI CREMA DE SAMPANIE

by Paula Craciun

Ingrediente: 1 blat de tort de vanilie cu trei niveluri, 400 ml frişcă lichidă, 2 gălbenuşuri, 2 albuşuri, Coaja rasă de la o lămâie, Sucul stors de la o lămâie,2 pliculeţe de gelatină, 125ml şampanie, 8 linguri dulceaţă zmeură,50 grame zahăr tos, căpşuni, coacăze roşii coacăze negre, mure, 200 ml frişcă.

Mod de preparare:

Primii paşii pentru realizarea acestui tort cu fructe de pădure şi cremă de şampanie. Spălaţi şi curăţaţi de codiţe toate fructele pe care le veţi folosi ca decor. Le lăsaţi apoi la scur într-o strecurătoare. Apoi, luaţi lămâia şi o daţi pe răzătoare. Nu uitaţi să stoarceţi sucul de la ea. Deasupra unui bol, într-o strecurătoare mai mică, puneţi rând pe rând 8 linguri de dulceaţă de zmeură şi o pisaţi până ce obţineţi un jeleu fin. Acest jeleu obţinut se pune în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde să se încălzească.

Urmează prepararea cremei. Se pun cei 400ml frişcă lichidă într-un bol şi se mixează până se întăreşte. Într-un alt bol, puneţi 2 albuşuri, pe care le bateţi spumă cu mixerul. Ambele compoziţii le băgaţi în frigider pentru moment. Luaţi un al treilea bol, mai încăpător (suficient de încăpător să pot amesteca cu uşurinţă şi primele două compoziţii) şi puneţi în el cele 2 gălbenuşuri şi 50 grame zahăr tos. Mixaţi până când obţineţi o spumă albicioasă (cam 10-15 minute). Peste această spumă se adaugă şampania, sucul de lămâie stors anterior şi coaja rasă de lămâie. Mixaţi în continuare până la omogenizare, potrivit goodfood.ro.

Încă puţin şi acest tort cu fructe de pădure şi cremă de şampanie va fi gata. Se dizolvă 2 pliculeţe de gelatină într-un bol în care puneţi 8 linguri de apă fierbinte (nu clocotită) şi amestecaţi până la completa dizolvare. Gelatina o adăugaţi în compoziţia cu gălbenuşuri şi amestecaţi cu o spatulă. În aceeaşi compoziţie, adăugaţi frişca şi apoi omogenizaţi din nou cu o spatulă amestecând uşor de jos în sus. În aceeaşi compoziţie adăugaţi albuşurile bătute spumă, amestecând din nou cu o spatulă, până la omogenizare, tot de jos în sus. După ce am obţinut crema, am început asamblarea tortului.

Utilizaţi o tavă rotundă, cu pereţii detaşabili.  Se pune primul nivel de blat în tavă şi cu o pensulă se întinde jeleul de zmeură pe toată suprafaţa. Peste stratul de jeleu, urmează cel de-al doilea nivel al blatului de tort, peste care punem toată crema de şampanie obţinută. Peste crema de şampanie se pune ultimul nivel de blat.Se pune o folie de celofan pe suprafaţa tortului şi peste, un fund de lemn pentru a se fixa bine. Se lasă în frigider peste noapte. A doua zi scoateţi tortul din frigider şi-l puneţi pe un platou. Întindeţi restul de dulceaţă în centrul tortului şi ce a rămas descoperit îl îmbrăcaţi în frişcă. Îl ornaţi cu un spriţ şi cu fructele de pădure.

Sursa: click.ro

Facebook Comments