Cum ne pregătim pentru sărbătoarea iubirii, Ziua Îndrăgostiţilor dar şi cea de Dragobete? Foarte simplu cu acest delicios tort de frişcă, pe care merită să-l faci o dată pe an, când este aşa o ocazie specială.
Ingrediente pentru tort de frişcă
Pentru blat
5 ouă
5 linguri zahăr
100 g nucă măcinată
2 linguri cafea măcinată
4 linguri făină
1 pliculeţ praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă
250 ml frişcă lichidă
250 ml iaurt cu căpşuni
2 pliculeţe gelatină
3 linguri sirop de căpşuni
Pentru decor
250 ml frişcă
figurine din marţipan (inimioare, buburuze)
100 g fulgi de migdale sau nucă măcinată
1 linguriţă cafea măcinată
Mod de preparare pentru tort de frişcă
Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, nuca şi cafeaua. Se presară pe toată suprafaţa făina cernută cu praful de copt şi se încorporează uşor, amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într‑o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată. Se coace, la foc potrivit, 30-40 de minute. Se lasă să se răcească.
Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml apă. Frişca lichidă se bate şi se amestecă cu iaurtul, siropul de căpşuni şi cu gelatina topită şi răcită. Se taie blatul răcit în două. În forma de tort se aşază primul blat, se toarnă crema şi se aşază al doilea blat. Se dă la rece 2-3 ore.
Se scoate tortul din formă şi se îmbracă în frişcă. Marginile se îmbracă în fulgi de migdale sau în nucă măcinată, se fac floricele de frişcă şi se decorează cu figurine din marţipan. Se presară pe margine cu puţină cafea măcinată (ca în imagine) şi se dă tortul cu frişcă la rece până se serveşte.
Sursa: http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/tort-cu-frisca-pentru-ziua-indragostitilor/index.html#sthash.E5SA29au.dpuf