Ingrediente:
Pentru blat
250 ml lapte
30 g cacao
50 g unt
180 g zahăr pudră
1 ou
1 linguriţă scorţişoară
1 fiolă esenţă de rom
250 g făină
1 plic praf de copt
Pentru umplutură
1 plic budincă de vanilie
250 ml lapte
200 g unt
100 g zahăr pudră
Pentru decor
200 g fulgi de migdale
ouă de ciocolată şi marţipan
iarbă din marţipan
Mod de preparare:
Pentru blat, laptele se fierbe împreună cu cacaua şi se lasă să se răcească bine. Untul se bate spumă cu zahărul şi cu oul, apoi se adaugă romul, scorţişoara, laptele cu cacao şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se pune laptele la fiert împreună cu praful de budincă şi se lasă până se îngroaşă. Se opreşte focul, se adaugă o lingură de unt şi se pune vasul în apă rece. Se amestecă până se răceşte. Untul rămas se bate spumă cu zahărul pudră, după care se încorporează în budincă.
Blatul se taie în două pe orizontală şi se umple cu 3/4 din cremă. Se îmbracă cu restul de cremă şi se tapetează laturile cu fulgi de migdale. Se decorează tortul cu budincă de vanilie şi cacao deasupra cu iarbă din marţipan şi cu ouşoare.
Sursa: clickpoftabuna.ro