TOPUL CELOR MAI RARE SI CIUDATE BOLI DIN LUME

by Andreea Radu
Schimbările climatice, poluarea, stilul de viaţă, toate ne afectează sănătatea şi pot duce la dezvoltarea multor boli periculoase. Medicina a cunoscut, de-a lungul timpului, multe vindecări miraculoase, dar şi tot atâtea cazuri de afecţiuni extrem de greu de vindecat. Acestea sunt, în general, boli extrem de puţin cunoscute care, uneori, afectează doar câteva persoane de pe Glob. Fotografiile următoare ilustrează zece dintre afecţiunile cele mai rare din lume.
1. Xeroderma pigmento

Această boală, cunoscută şi sub numele de „Sindromul Vampirului” este o afecţiune care provoacă sensibilitate extremă la razele ultraviolete. Oamenii care suferă de Xeroderma Pigmentosum trebuie să stea în permanenţă departe de lumina soarelui, în caz contrar vor experimenta arsuri severe şi colapsul componentei cutanate.

2. Sindromul mirosului de peşte

Este o boală metabolică ce se transmite genetic, cauzată de o deficienţă de enzime care împiedică scăderea trimetilaminei, responsabilă pentru mirosul neplăcut asociat cu peştele în descompunere. Rezultatul este un miros de peşte care poate fi detectat în urină, transpiraţie şi respiraţie. Nu există remediu pentru această boală.

3. Nystagmus

Boala reprezintă mişcarea rapidă şi necontrolată a ochilor şi poate fi, adesea, moştenit sau determinat de deficienţe în dezvoltarea sistemului vizual.

4. Acromia

Această deficienţă reprezintă absenţa completă sau parţială a pigmentului din piele, ochi şi păr, din cauza lipsei sau insuficienţei de tirozină, o enzimă care conţine cupru şi care este implicată în producerea melaninei.

5. Oligodactilie

Este o boală congenitală care se manifestă prin prezenţa a mai puţin de cinci degete la o mână sau la un picior.

6. Polimelia

Reprezintă un defect din naştere a individului care, atunci când vine pe lume, are mai multe membre decât în mod normal.

7. Nevul lui Ota

Nevul lui Ota este o transformare degenerativă a ochiului determinată de hiperpigmentare. Totuşi, această boală nu afectează vederea propriu-zisă.

8. Fasciita necrozantă

Reprezintă o infecţie bacteriană care poate distruge pielea, grăsimea şi toate ţesuturile care acoperă muşchii într-un timp foarte scurt. Una din patru persoane care contractează această boală îşi pierd viaţa din cauza ei.

9. Neurofibromatoză

Neurofibromatoza este o boală genetică dezvoltată pe mai multe sisteme, caracterizată prin erupţii cutanate, cel mai frecvent pete şi excrescenţe în zona axilară, displazia scheletului şi prin dezvoltarea de tumori ale sistemului nervos, atât benigne, cât şi maligne.

10. Hiperestezia

Este o boală care determină reacţii extreme la stimuli, manifestându-se prin sărituri incontrolabile şi tresăriri induse de o sensibilitate exagerată la anumiţi stimuli.

 

Sursa: gandul.info

Facebook Comments