Lipsa fierului din organismul uman favorizează apari’ia anemiei. Cei care suferă de o astfel de carență se simt fără vlagă, obosiți, au dureri de cap, dar și un risc mai crescut de a dezvolta anumite infecții. Iată care sunt alimentele cu cel mai mare conțținut de fier, ca să te pui la adăpost de o astfel de problemă.
Ficatul
Ficatul de vită, cât și rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier. Poți consuma câte o porție, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunți cu deficit de fier în organism.
Carnea slabă, roșie
Carnea de vită este o sursă bună de fier. De exemplu, în 100 de grame de carne slabă de vită se găsesc cinci miligrame de fier, de două ori mai mult decât în carnea albă. Cel mai indicat este grătarul de vită.
Fructele de mare
O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt și midiile, dar și stridiile. Și peștele precum tonul, sardinele, dar și heringul sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.
Ciocolata
Ciocolata care conține mai mult de 70% cacao este, de asemenea, o sursă importantă de fier. Este suficient să mănânci două pătrățele pe zi. Astfel, organismul tău nu doar că nu va duce lipsă de fier, dar tu îți vei satisface și pofta de dulce, fără să abuzezi de dulciuri.
Cimbrul
Știai că aromatul cimbru este o sursă importantă de fier? În 10 grame de cimbru se găsesc 3 miligrame de fier. Așadar, nu te feri să folosești cimbru pentru a da gust mâncărurilor tale ori de câte ori ai ocazia.
Lintea
Lintea, mazărea, dar și fasolea sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier. Aceste legume sunt garnitura excelentă pentru o friptură de vită, o altă sursă importantă de fier.
Sursa: clicksanatate.ro