Țolea aruncă bomba: Operatorii de salubritate nu au autorizație de mediu și nici licențe

by Andreea Radu

Directorul ADI Deșeuri Arad, Adrian Țolea, a transmis o informare către membrii AGA ADI SIGD Arad, în care sesizează mai multe nereguli grave cu privire la serviciile de salubritate, constatate în mai multe localități din județ. Țolea trage un semnal de alarmă și arată că firmele care au câștigat licitațiile nu au autorizații de mediu, nici licențe de operare, autospecialele asumate prin ofertele câștigătoare lipsesc și ele, iar investițiile au rămas pe hârtie.

Iată adresa transmisă de Adrian Țolea, în care se raportează nereguli pe toate cele cinci zone:

„Subsemnatul Adrian Țolea, având calitatea de Director Executiv al Asociației, prin prezenta vă informez cu privire la serviciul furnizat/prestat de către operatorii de salubritate, respectiv:

  • Zona 2 și zona 5 – Grup de Salubritate Urbană – am constatat lipsa autorizației de mediu, a licenței de operare pentru zonele menționate, a autospecialelor asumate prin oferta declarată câștigătoare și a investițiilor (în integralitate) asumate; în urma monitorizării, pe teren, efectuată de către aparatul tehnic al Asociației s-au întocmit, împreună cu primarii, mai multe procese verbale de constatare a absenței echipajelor de colectare ale operatorului; totodată, precizez că în anumite localități (Lipova, Ghioroc, Savârșin, Socodor, Grăniceri, etc) serviciul de colectare s-a realizat folosind alte autospeciale, respectiv ale primariilor Săvârșin, Lipova sau Socodor; cele 2 autospeciale ale Consiliului Județean Arad colectează, în amestec deșeurile menajere care includ deșeuri reziduale, reciclabile și biodegradabile.


  • Zona 3 și zona 4 – Activ Salubritate – am constatat lipsa autorizației de mediu, respectiv a investițiilor asumate (reglementate prin protocolul semnat și prin actul adițional care se va semna după aprobarea în consiliile locale).
  • Stațiile de transfer – FCC Environment – lipsa autorizației de mediu și am constatat că nu funcționează cântarele cu care au fost dotate prin construcție;
  • Stația complexă Ineu-Mocrea – Activ Salubritate – lipsa autorizației de mediu și am constatat că nu funcționează cântarul cu care a fost dotată stația la momentul construcției.
  • Zona 1 – Retim Ecologic Service – am constatat că nu sunt preluate și distribuite toate pubelele achiziționate prin proiect de către CJ Arad. Toodată, precizez că Stația de Sortare Arad nu este funcțională și inclusă în Sitemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor așa cum a fost prevăzut în proiect“.
Facebook Comments