timp de preparare 1 oră * timp de fierbere 2 ore.
INGREDIENTE
2 kg organe de porc (inima, plamâni, splina, ficat)
1/2 kg carne de porc
200 g sorici
o bucata burta de porc
200 g slanina
2 foi dafin
o crenguța cimbru
oțet
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Burta se spala foarte bine si se pune sa stea în apa rece cu oțet.
Organele se curața si se taie cuburi care se pun la fiert în apa cu sare, alaturi de carne, slanina, sorici, foi de dafin si cimbru. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere, se ia spuma si apoi se sareaza si se pipereaza.
Odata fierte, zeama se strecoara, iar ingredientele se lasa puțin la racit. Apoi se taie marunt, se amesteca ușor cu puțina zeama strecurata si se pun în stomacul porcului. Se coase si se fierbe 30 de minute în zeama pastrata de la fiertul ingredientelor.
Dupa acest timp, se scurge si se pune într-un vas. Se asaza deasupra un suport de lemn, peste care se pun greutați si se lasa 24 de ore. Apoi se taie si se serveste.
Sursa: avantaje.ro