Există două tipuri de pepeni, dar sute de alte souri diferite într-o gamă variată de forme, culori, dimensiuni și mai ales gusturi. Vezi ce soiuri de pepeni sunt mai dulci, dar și care sunt beneficiile consumului de pepene galben și pepene roșu.
Pepenii sunt fructele răcoritoare ale verii, pline de vitamine, minerale și antioxidanți și cu un aport scăzut de calorii. Iată câte tipuri de pepeni sunt, dar și care sunt beneficiile consumului de pepene galben și pepene roșu.
Tipuri de pepene galben
Sunt pepeni de culoarea portocaliu sau verde, cu coajă groasă și crustă tare. Miezul este extrem de aromat.
Pepene galben Muskelonii – var. Reticulatus
Sunt denumiți și pepeni tari sau pepeni galbeni de SUA. Sunt foarte aromați, cu coajă și semințe.
Pepeni persieni – var. Reticulatus
Sunt asemănători cu pepenii muskelonii, dar se coc mai târziu și sunt de dimensiuni mai mari,
Pepeni de iarnă – Casaba, Crenshaws, Honeydews
Sunt pepeni mari, maturați târziu a căror codiță trebuie tăiată din vrej la recoltare, deoarece nu alunecă din tulpină odată ajunsă la maturitate.
Pepene galben Charentais
Are culoarea orange-solomon, coaja netedă, iar pulpa foarte densă și aromată.
Pepene galben Ananas
Este portocaliu și cu forma rotund alungit. Are coaja netedă și miezul alb, zemos și parfumat.
Sursa: libertatea.ro