Tinctura de hrean cu păpădie este un antiinflamator natural, însă acest remediu poate fi folosit cu succes şi în timpul curelor de slăbire, potrivit secretele.com.
Ingrediente: 20 g de rădăcină de păpădie uscată, 10 g de hrean ras, 100 ml de alcool alimentar de 70 de grade.
Mod de preparare: se taie rădăcina de păpădie în 2-3 bucăţele şi, împreună cu hreanul ras, se pune într-un borcan cu filet. Peste acestea se toarnă alcoolul, după care se închide ermetic borcanul, se agită şi apoi se lasă la macerat timp de 10 zile. În această perioadă, se mai agită borcanul de 3-4 ori pe zi.
După terminarea perioadei de macerat, se filtrează sucul printr-un tifon şi vată, apoi se pune la decantat, la rece pentru încă 6 zile. Apoi, se depozitează în sticluţe mai mici, de culoare închisă, putându-se păstra şi un an de la data preparării.
Mod de administrare: 20-30 de picături dizolvate în apă, de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se ţine timp de 2-3 săptămâni, putându-se repeta ori de câte ori este necesar.
Sursa: spynews.ro