Ce-i mai bun dimineata decat o ceasca aburinda de cafea? Totusi, se pare ca ar trebui sa avem grija la temperatura atunci cand o consumam.
O echipa internationala de cercetatori a pornit sa afle temperatura perfecta pe care ar trebui sa o aiba o ceasca de cafea. Aparent, odata ce lichidul trece de temperatura de 60 de grade Celsius incep si riscurile asupra corpului tau.
Potrivit noului studiu, cei care isi beau cafeaua la o temperatura de 60 de grade Celsius isi maresc sansele de a se imbolnavi de cancer esofagian cu pana la 90%.
Cercetarea vine dupa anuntul World Health Organization. Organizatia recomanda sa nu bem vreun lichid la o temperatura mai mare de 65 de grade Celsius. Totusi, consumatorii par sa prefere sa-si bea cafea mai fierbinte de 60 de grade, potrivit unui studiu anterior.
Aparent, nu exista dovezi clare care sa sugereze motivul exact pentru care riscul de a te imbolnavi de cancer esofagian creste daca bei bauturi fierbinti. Cea mai plauzibila explicatie pare a fi vatamarea celulelor din esofag prin expunerea lor la temperaturi prea mari.
Sursa: ziare.com