Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad începe stagiunea 2020-2021 în condiții speciale

by Cristian Dobre

Prima premieră a stagiunii 2020-2021 coincide cu primul spectacol jucat în interiorul teatrului, după declanșarea pandemiei de Covid 19. Pentru siguranța spectatorilor, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a pus la punct o serie de măsuri concrete. Acestea se referă atât la accesul publicului în sălile de spectacol, cât și la dispunerea spectatorilor în sală, astfel încât să fie posibilă distanțarea socială.

Am stabilit o serie de măsuri care să le ofere spectatorilor noștri siguranța și confortul atât de necesare într-o sală de teatru. Suntem foarte atenți ca, încă de la intrarea în imobil, să se păstreze distanța socială, să se urmeze doar anumite trasee de acces, locurile în sală să fie în așa fel dispuse încât să existe o distanță de siguranță între spectatori, iar aceștia să aibă la dispoziție materialele sanitare necesare dezinfectării. Angajații noștri vor fi atenți ca toate aceste reguli să fie respectate.” – spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Setul de măsuri de siguranță se aplică și în cazul vânzării biletelor. Astfel, pentru reprezentațiile susținute în Sala mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici, biletele, în limita locurilor disponibile, se achiziționează online de pe platforma www.biletmaster.ro sau de la agenția de bilete a TCISA, conform orarului acesteia. Important de reținut este că, pentru a evita aglomerația, în ziua reprezentației, biletele pot fi achiziționate de la casieria TCISA, doar până la ora 18:30!

Iată care este însă, tot setul de măsuri de de protecție sanitară împotriva răspândirii virusului SarsCov2, adoptat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici”:

 

 

 

 

 

 

 

 

TEATRUL CLASIC “IOAN SLAVICI” ARAD

MĂSURI DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV 2

 

  1. MĂSURI PRIVIND ACCESUL PUBLICULUI ÎN SALA DE SPECTACOLE

 

  1. STAȚIONAREA EXTERIOARĂ

Publicul spectator se va grupa, păstrând distanța, pe suprafața împrejmuită cu gard de protecție special destinată prestaționării. Aceasta se află pe latura stângă a platoului din fața clădirii teatrului, privind dinspre bulevard. Accesul în spațiu se va face prin intrarea pe o poartă confecționată din lemn și sârmă, după parcurgerea trecerii de pietoni de pe latura cu strada Unirii.

  1. ACCESUL PUBLICULUI ÎN CLĂDIREA TEATRULUI

Accesul publicului se va face gradual, după cum urmează: după staționarea în spațiul dedicat așteptării, publicul va parcurge traseul marcat, prin tunelul de protecție, holul de intrare, holul mare, foaier și locul rezervat din sala de spectacole.

Personalul teatrului va fi amplasat pe tot traseul stabilit. Astfel, de la platoul de staționare și până în sală, atât pompierii, cât și plasatoarele, vor fi dispuși la o distanță care să le permită să păstreze contactul vizual, pentru o coordonare mai bună și o dirijare eficientă a fiecărui spectator.

Personalul desemnat al teatrului va împiedica staționarea sau gruparea mai multor persoane în spațiile de tranzit și va îndruma fiecare spectator să își ocupe locul rezervat în sală.

 

  1. PROCEDURA DE TERMOMETRIZARE

Pompierul de la poarta principală de intrare în incintă va măsura temperatura fiecărui participant la spectacol, cu monitorizarea atentă a nivelului de temperatură individual. Acesta va respecta procedura standard de repetare a măsurării temperaturii dacă ea depășește 37,3 grade Celsius. Spectatorului căruia i se stabilește la o a treia măsurare o temeperatură egală sau mai mare cu 37,3 grade Celsius nu i se va permite accesul în sala de spectacole, urmând să i se restituie contravaloarea  prețului biletului.

  1. TRASEUL PUBLICULUI PÂNĂ ÎN SALA DE SPECTACOLE

Pentru stabilirea traseului de acces spre sala de spectacole circuitul va fi marcat cu bandă de ghidaj adezivă,  bicoloră  (galben-negru). Direcția de acces spre sală și, respectiv, spre ieșirea din imobil, va fi marcată cu săgeți de culoare verde. Circuitul de intrare va fi amplasat pe partea stângă a holurilor, pe sensul de intrare spre sală, iar cel de ieșire – în partea opusă, pe sensul de ieșire din clădire. Cele două circuite nu se vor intersecta sau suprapune.

  1. DISTRIBUȚIA LOCURILOR ÎN SALA DE SPECTACOLE

Sala de spectacole beneficiază de un grafic de dispunere a locurilor conform cu normele în vigoare. Se va folosi stalul sălii, lojele de la parter și cele de la etajul I. Variantele de grupare a publicului în sala de spectacole sunt în formulă de 2- 3 spectatori, excepție fiind locul singular. Noul grafic al sălii este disponibil pe site-ul www.teatrulclasic.ro și pe platforma profesională de vânzare a biletelor www.biletmaster.ro.

  1. ACCESUL PUBLICULUI LA TOALETE

Accesul spre toalete se va face pe un circuit complementar circuitului de acces spre sala de spectacole și va fi marcat cu bandă adezivă bicoloră: galben-negru.

  1. MĂSURI DE PROTECȚIE ȘI INFORMARE IGIENICO-SANITARĂ

 

  1. AMPLASAREA MIJLOACELOR DE IGIENIZARE

La intrarea în incintă și în sala de spectacole vor fi amplasate următoarele dispozitive: dispenser – tun, dispenser cu rezervă pe suport metalic sau rezerve cu soluții montate pe pereți.

  1. MATERIALE DE INFORMARE

În incinta clădirii, publicul va fi informat asupra măsurilor de prevenire și combatere a SARS-Cov 2, prin intermediul afișajului și a informărilor audio. Acestea cuprind formulările standard privind purtarea măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor.

  1. ESTE STRICT INTERZISĂ:

 

  1. Staționarea publicului în spațiile de tranzit
  2. Nepurtarea măștii de protecție în interiorul teatrului
  3. Formarea de grupuri mai mari de trei persoane în spațiile de tranzit
  4. Ocuparea, în sala de spectacol, a unui alt loc decât cel rezervat
  5. Nerespectarea traseului stabilit în prealabil pentru accesul și ieșirea din sala de spectacole și din clădirea teatrului
  6. Nerespectarea distanțării sociale atât în spațiile de tranzit, cât și în sala de spectacol

 

  • VÂNZAREA DE BILETE

Pentru reprezentațiile din Teatrul de vară al Centrului Cultural Județean Arad, biletele, în limita locurilor disponibile, se achiziționează prin rezervare telefonică, la numărul de telefon 0744 / 475147, de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00 și sâmbăta între orele 10.00 – 12.00. În ziua reprezentației, biletele pot fi achiziționate din locația susținerii spectacolului între orele 17.00 – 19.00.

În cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite o desfășurare optimă a spectacolului (precipitații, temperaturi scăzute etc) acesta va fi reprogramat la o dată pe care o vom anunța ulterior, în funcție de evoluția vremii.

Pentru reprezentațiile susținute în Sala mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici, biletele, în limita locurilor disponibile, se achiziționează online de pe platforma www.biletmaster.ro sau de la agenția de bilete a TCISA. Orarul agenției este: marți, joi și vineri: 10.00-16.00, miercuri: 10-14, sâmbătă și duminică: 10.00-12.00 și 17.00-18.30

Important!  În ziua reprezentației, biletele pot fi achiziționate de la casieria TCISA, doar până la ora 18:30!

 

 

 

Facebook Comments