Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj.
Pentru umplutură: 800 g 90, 250 g coacăze, 50 g nuci
Pentru cremă: 2 ouă, 50 g făină, 90 g zahăr, coaja rasă de la o portocală, 100 g smântână, 1 pachet zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de a pregăti tarta, cureţi tijele de rubarbă, le speli şi le zvânţi. Le tai în bucăţi (1,5-2 cm lungime), le pui într-un castron, le presari cu zahăr şi dai la frigider, cu capac. Le laşi la macerat peste noapte, să iasă apa din ele.
A doua zi, scurgi rubarba, adaugi coacăzele curăţate şi spălate şi amesteci.
Întinzi aluatul în forma de tartă, îl acoperi cu o folie de aluminiu şi îl pui în cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute.
Baţi ouăle cu zahărul să obţii un amestec spumos. Încorporezi făina, coaja rasă de portocală, smântâna şi zahărul vanilat. Torni compoziţia peste aluatul de tartă.
Aranjezi deasupra fructele scurse şi jumătăţile de nucă. Pui forma în cuptorul preîncălzit şi laşi să se coacă 40 de minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească în formă.
SFATURI: Atenţie, de la rubarbă se consumă numai tijele, căci frunzele sunt otrăvitoare!
Sursa: click.ro