TARTA CU CREMA DE LAMAIE

by Paula Craciun

Ingrediente pentru tartă cu cremă de lămâie

Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
5 linguri apă rece
1 praf de copt
1 praf de sare

Pentru crema de lămâie

150 g zahăr
300 ml zeamă de lămâie
coaja de la o lămâie
3 gălbenuşuri
3 ouă întregi
3 linguri amidon alimentar
30 g unt

Mod de preparare pentru tartă cu cremă de lămâie

Amesteci făina cu untul, praful de sare şi praful de copt, adaugi treptat apa rece, continuând să frămânţi până se formează un aluat uniform şi elastic. Laşi aluatul o oră la rece. Între timp, amesteci pe foc, într-o cratiţă, zeama, coaja de lămâie, zahărul, amidonul, untul şi dai deoparte până când se topeşte untul. Separat, baţi ouăle întregi cu gălbenuşurile şi le torni, „în fir subţire”, peste compoziţia de lămâie, amestecând până se mai îngroaşă. Laşi crema să se răcească. Întinzi aluatul în foaie, îmbraci cu el fundul şi pereţii unei forme de tartă, înţepi cu furculiţa în mai multe locuri şi o coci, la foc mic, circa 15 minute. Scoţi forma din cuptor, torni crema de lămâie preparată şi o introduci din nou în cuptor, continuând coptul încă 30 de minute, la foc potrivit. Serveşti tarta cu cremă de lămâie când s-a mai răcit.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments