Romanii platesc printre cele mai mici preturi din Uniunea Europeana pentru carne. Kilogramul costa cu 41% sub media comunitatii, conform biroului de statistica de la Bruxelles. Doar polonezii si bulgarii platesc mai putin decat noi.
Danezii dau cel mai mult pe carne: aproape 40% mai mult decat media europeana, urmati de austrieci si suedezi. Totusi, daca se tine cont si de tarile din afara spatiului european, cele mai mari preturi la carne sunt in Elvetia, cu 157% peste media din UE, potrivit digi24.ro.
Si daca va intrebati de unde vin diferentele, dincolo de taxare, in conditiile in care piata e libera si marfa se poate vine usor peste granita, ei bine raspunsul este simplu – costurile cu forta de munca. De acolo vine diferenta, iar in tari ca Romania mai este si evaziunea foarte mare, ceea ce reprezinta o forma de concurenta neloiala. Ea obliga si pe cei care platesc taxe sa lucreze cu marje mici pentru a rezista pe piata.
Facebook Comments