Oamenii credeau ca toate tipurile de grasime sunt nocive. Insa grasimile sunt o parte vitala a dietei noastre de zi cu zi, iar atunci cand sunt consumate cu moderatie sunt extrem de benefice pentru functia zilnica a organismului. Singura modalitate de a te asigura ca incluzi grasimile sanatoase in rutina zilnica este sa le mananci. Din fericire, exista o gama larga de alimente gustoase care sunt bogate in grasimi sanatoase, venind alaturi de beneficii suplimentare si de o valoare nutritiva. Iata ce alimente contin grasimile sanatoase de care are nevoie corpul tau! Ce alimente contin grasimile sanatoase de care are nevoie corpul tau?
Avocado. O jumatate de avocado iti poate satisface pofta de mancare pentru mai mult timp. Are un continut bogat de grasimi monosaturate si aduce multe beneficii organismului uman. Acesta are, de asemenea, vitamina E din abundenta, care iti protejeaza pielea de radicalii liber, creste imunitatea organismului si actioneaza ca un factor anti-imbatranire asupra pielii. Fructul de avocado are un continut bogat de proteine, precum si de acid folic. Reprezinta gustarea ideala pentru femeile insacinate si pentru toate persoanele care vor sa-si imbunatateasca starea de sanatate.
Ulei de cocos. Poti folosi uleiul de cocos pentru multe lucruri. Pentru par, pentru piele, pentru mancare. Incearca sa gasesti ceva pentru care uleiul de cocos nu este bun. Este un ingredient usor de digerat de corpul tau, asa ca vei incepe sa ii percepi beneficiile destul de repede. Acizii grasi din uleiul de cocos contribuie la imbunatatirea memoriei si a functiei creierului, precum si la reducerea inflamatiei si a colesterolului daunator.
Ulei de masline extravirgin. Exista multe tipuri de ulei de masline, insa trebuie sa te asiguri ca iei ulei de masline extravirgin. Acesta este extrem de util pentru functia memoriei si pentru creier, este un antiinflamator si ajuta la protejarea pielii impotriva daunelor.
Nu este de mirare faptul ca italienii au o piele atat de frumoasa.
Oua. Nu ar trebui sa exagerezi cu un consum ridicat de oua. Insa ar trebui sa stii ca unii fermieri le ofera puilor lor o hrana foarte bogata in acizii grasi omega-3, asa ca ouale pe care le fac au o concentratie foarte mare de omega-3.
Ciocolata neagra. Chiar daca ofera mai multe beneficii pentru sanatate decat alte tipuri de ciocolata, un consum excesiv de ciocolata neagra nu este recomandat, deoarece acest aliment are un continut ridicat de zahar. De asemenea, ciocolata neagra este bogata in grasimi nesaturate si antioxidanti, precum si in elemente de incetinire a digestiei, cum ar fi acidul stearic. Aceasta te poate ajuta sa te simti plin. In plus, lupta impotriva radicalilor liberi, imbunatatind astfel functia creierului.
Pesti grasi. Pestii grasi precum somonul contin acizi grasi omega-3, care sunt foarte buni pentru pielea noastra. Și sardinele, pastravul si macroul au un continut ridicat de grasime.
Nuci. Vechea zicala chineza spunea ca nucile sunt bune pentru creierul nostru datorita formei similare pe care o au. Insa acesta este un mit. Dar nucile contin grasimi polinesaturate.
Ghee. Cu un continut bogat de omega-3 si omega-6, acest produs ofera organismului acizi grasi esentiali pe care nu ii poate produce singur. Consumul zilnic de ghee poate ajuta la imbunatatirea functiei creierului, precum si la sanatatea pielii. Ghee are un continut bogat de vitamine si minerale solubile in apa, cum ar fi seleniul, un antioxidant puternic.
Seminte de in. Semintele de in au un continut ridicat de omega-3 si omega-6. In plus, reprezinta o sursa foarte buna de fibre. Le poti adauga in smoothie-uri sau in salate.
Sursa: sanatate.bzi.ro