SUCURILE DE CITRICE TE FERESC DE AMIGDALITA

by Paula Craciun

Durerile în gât ţi-au dat mereu bătăi de cap? Iată cum poţi să le ţii la distanţă sau să le tratezi cât mai natural, atunci când afecţiunile s-au instalat deja.

Amigdalita e o afecţiune ce apare cu predilecţie toamna şi se manifestă prin inflamarea gâtului, însoţită de durere, febră, respiraţie urât mirositoare, nas înfundat şi răceală, secreţie na­zală, ganglioni umflaţi, amig­dale roşii, dificultăţi la înghiţire, dureri de cap, dureri abdominale. Inflamarea se produce prin pătrunderea pe cale aeriană a unor bacterii (streptococ beta-hemolitic grup A), virusuri, paraziţi, fungi.
Remedii naturiste:

  • Alimentaţie naturală în primele luni de viaţă, apoi cure periodice de dezintoxicare a organismului;
  • Dietă bogată în lichide, vitamine;
  • Citrice: suc, 100 ml zilnic, pe perioade lungi;
  • Fructe de pădure: suc, 2-3 linguri, pe o perioadă de 2-3 luni, alternativ (la 2 săptămâni) cu celelalte sucuri;
  • Morcov: 100 ml de suc zilnic, alternativ cu celelalte sucuri;
  • Gutui: suc sau decoct, cu care se face gargară; decoctul se prepară din coji proaspete de gutui: o lingură de coji mărunţite la 250 ml de apă; se fierbe 10 minute şi cu acest decoct răcit se face gargară timp de 5 minute;
  • Gălbenele: infuzie din 30 g flori la 300 ml de apă; se consumă 2 căni pe zi; tinctură – 30 de picături în 20 ml de apă, se face gargară de 2-3 ori pe zi.

Disfagia se manifes­tă prin durere în gât la în­ghi­ţi­re. Apare din cauza infla­mă­rii acute sau cronice a amigdalelor palatine şi e însoţită de febră, rinosinuzită, ­dureri de cap, pierderea poftei de mâncare.
Remedii naturiste:

  • Suc de lămâi: gargară de 3-4 ori pe zi;
  • Suc de gutui: gargară de 3-4 ori pe zi;
  • Iarbă neagră: decoct din o lingură de plantă la 500 ml de apă, se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă întreaga cantitate fracţionat, pe parcursul unei zile;
  • Gălbenele: infuzie din 3 linguri de flori la 300 ml de apă clocotită, se infuzează 5-7 minute, se consumă 2-3 căni pe zi; tinctură: se consumă 30 de picături, de 2 ori pe zi;
  • Pătlagină: tinctura se poate obţine din 5 g de ­frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi;
  • Salcie: decoctul se prepară din 4 linguri de coajă la 200 ml apă, se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi sau se face gargară de 3 ori pe zi, cu câte o cană.

Sursa: click.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate