La intervale specifice de timp, organismul uman elimina celulele vechi, facand loc altora tinere, care preiau functiile celor vechi, dar, în caz de boala sau odata cu înaintarea în varsta, acest proces se degradeaza, devenind lent sau incomplet. Deoarece sucurile sunt mai usor procesate de catre organism, absorbtia nutrientilor fiind facilitata, va propunem o reteta de suc pe baza de fructe si legume care sa ajute organismul sa se refaca.
Pentru preparare aveti nevoie de: un castravete mic sau o jumatate dintr-un castravete mare; 2 mere verzi medii; un sfert de lamaie; 7-8 tulpini proaspete de sparanghel verde. Fructele si legumele se spala bine, se taie si se trec printr-un storcator. Sucul astfel obtinut se bea imediat. Un pahar pe zi este suficient pentru reîntinerirea organismului, mineralizarea si vitaminizarea acestuia.
In mod ideal, raportul ar trebui sa fie de cel putin 50% suc de legume, dar mai mult este mai bine. Aceasta mentine indicele glicemic mai mic, reducand sau eliminand orice varf al nivelului zaharului din sange. Scopul trebuie sa fie consumul in principal de suc de legume, folosind un pic de fructe pentru aroma sau indulcire. Lucruri precum morcovii sau spanacul fac o baza excelenta pentru sucuri si puteti adauga ingrediente de acolo. O alta solutie este sa se consume grasimi sanatoase impreuna cu sucul de fructe. De exemplu, o mana de nuci sau seminte sanatoase vor contribui la incetinirea ratei de absorbtie a zaharului fara a reduce absorbtia de vitamine. Nu este nevoie sa eliminati complet sucul de fructe pur. Nu este nimic in neregula cu micul pahar de suc de portocale la micul dejun, mai ales daca se consuma alaturi de niste alimente sanatoase.
Sursa: sanatate.bzi.ro