Atunci când eşti stresat, nivelul de zahăr din sânge creşte. Ca urmare a acestei acţiuni, tot mai multe persoane se confruntă, în zilele noastre, cu diabetul zaharat.
Problema poate fi agravată, astfel încât, odată aflat sub aceste presiuni, ar putea interveni pierderea apetitului, apelându-se la alternative rapide, dar nu atât de sănătoase cum ar fi bomboanele sau chips-urile.
Unii oameni se confruntă chiar cu problema „mâncatului pe bază de stres”, pe când alţii sar peste exerciţiile fizice pe care le practicau de zi cu zi, deoarece acestea devin greu de realizat şi nu mai pot ţine pasul, ceea ce poate crea un cerc vicios, deoarece exerciţiile fizice sunt un excelent mod de a reduce nivelul de zahăr din sânge.
Un alt cercetător – Paula Butler, şef al departamentului de endocrinologie şi şef al programului de diabet zaharat de la Spitalul Mt. Sinai din Chicago – afirmă că o mulţime de pacienţi suferind de diabet pot confirma că nivelul de zahăr aflat în sângele lor depinde de modul în care se simt. Tocmai pentru că relaţia între stres şi cantitatea de zahăr dn sânge este una foarte strânsă.
Sursa: csid..ro