Iată care sunt tipurile de legume pe care le poți crește în interior:
1. Salata verde
2. Morcovii
Cu siguranță nu vei obține morcovi uriași cultivați în propria casă, dar vor fi proaspeți și cu un gust dulce, special. Dacă îți place să cumperi morcovi baby de la supermarket cu siguranță vei aprecia savoarea celor cultivați chiar de tine. Dacă adopți această soluție poți avea morcovi tot timpul anului, indiferent de sezon. Trebuie să fii atent la tipul de morcovi pe care îi alegi pentru a-i cultiva. Dacă sunt morcovi mai mici vei avea nevoie de un ghiveci de aproximativ 15 cm, iar în cazul sortimentelor mai mari asigură-te că ghiveciul are în jur de 20cm adâncime. Alege un amestec de sol organic, umezește-l cu atenție și umple ghiveciul până la înălțimea de 13/18 cm (cu 2cm înainte de partea de sus). Plantează semințele la o adâncime de 1 cm.
Păstrează ghivecele cu morcovi pe un pervaz însorit și udă pământul din când în când, fără să exagerezi. După ce germinează rărește-i astfel încât fiecare morcov să se afle la o distanță de cel puțin 2 cm de ceilalți. Plantează o nouă rundă de morcovi la fiecare 2 săptămâni pentru a te asigura că ai mereu o cantitate suficientă pentru a pregăti rețete delicioase.
3. Rucola
4. Roșiile
Vei fi surprins cât de rezistente sunt roșiile cultivate în interior. Roșiile se adaptează foarte bine atunci când sunt plantate în ghiveci, dar au nevoie de multă lumină, așa că asigură-te că au parte de cel mai bun loc de pe pervazul tău. Specialiștii îți recomandă să începi să cultivi roșiile într-un recipient plat, chiar într-un carton de ouă.
Le poți muta într-un ghiveci mai înalt după ce au crescut 8-10 cm deasupra solului. În acest fel te asiguri că au rădăcini puternice și vor rezista foarte bine. Fertilizează solul la fiecare 2 săptămâni și pune elemente de sprijin din lemn pentru a încuraja creșterea plantei.