Ingrediente: 400 g muşchi de vită (sau şuncă), 400 g caşcaval, 3 ouă, 3 linguri făină, 100 g pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Pentru sos: 2 fructe avocado, 1 lingură ceapă, 1 lingură pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, zeamă de lămâie.
Pentru garnitură: 150 g caşcaval afumat
Mod de preparare: Tai muşchiul de vită (sau şunca) felii subţiri şi îl condimentezi cu sare şi piper. Procedezi la fel şi cu caşcavalul. Aşezi trei felii de caşcaval una peste alta, intercalând între ele două felii de carne sau de şuncă, apoi treci tot „pachetul” obţinut prin făină, ou bătut, pesmet (în această ordine), după care îl rumeneşti în ulei bine încins, obţinând un şniţel umplut.
Separat, tai fructele de avocado în două, scoţi sâmburii, scobeşti miezul şi îl mixezi. Îl amesteci cu ceapa rasă, uleiul, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.
Serveşti şniţelele calde, garnisite cu sos verde şi cubuleţe de caşcaval afumat.
Sursa: click.ro