SMIRNA MEDICAMENT BIBLIC VINDECA NENUMARATE BOLI

by Cristian Dobre
Vechii evrei considerau smirna (mirtul) unul dintre cele mai pretioase produse naturale, caci sub forma de medicament le vindeca trupurile, ca tamaie le ridica moralul, iar ca parfum le bucura inima.

 

Una dintre cele mai importante intrebuintari ale sale era ca ingredient al uleiurilor sfinte cu care au uns altarul si vasele sfinte. Smirna era folosita laritualurile de purificare. Fecioarele conduse in fata Regelui Ahasverus, care-si alegea dintre ele o noua regina, erau purificate timp de douasprezece luni, conform legii pentru femei: sase luni cu ulei de mirt si sase cu balsamuri si alte mijloace de infrumusetare. (Estera, 2:12). Mirtul a fost unul dintre darurile Magilor pentru pruncul Iisus si, de asemenea, s-a folosit si la inmormantarea lui Iisus: „Si a venit si Nicodim – cel care, la inceput, venise noaptea la Iisus – si a adus, amestecate laolalta, smirna si aloe ca la o suta de litre. Au luat deci trupul lui Iisus si l-au infasurat, o data cu mirezmele, in panze de in, precum este obiceiul sa se inmormanteze la iudei.“ (Ioan, 19:39-40), potrivit almeea.ro.

 

1. Dezinfectare. Evreii din vechime acordau o mare valoare puterii dezinfectante a uleiurilor volatile – iar rasina de smirna contine mai multe. Smirna este unul dintre cele mai bune antiseptice si dezinfectante cunoscute. Smirna este larg aplicata ca dezinfectant pe rani. in combinatie cu grasimea de foca, din ea se poate obtine o alifie vindecatoare si antiseptica, folosita in datarea hemoroizilor, a royaturilor si a ranilor. Sau, sub forma de ceai, se poate folosi ca spalatura. Dupa spalarea completa cu ceai a leziunilor, ulceratiilor etc., presarati deasupra putina pulbere. Carbunele umezit cu acest ceai si aplicat pe ulcerele si plagile vechi are un efect vindecator. De asemenea, e eficient si impotriva cangrenei.

 

2. Afectiunile specifice femeilor. Cele trei mari efecte ale rasinii de smirna actioneaza asupra digestiei, infectiilor si organelor reproducatoare femeiesti. Secole de-a randul, rasina de smirna a fost folosita la tratarea vaginitelor, a dificultatilor menstruale, a leucoreei si a altor forme de hemoragie, inclusiv hemoroizii si ulceratiile.

 

3. Boli de plamani. Smirna poate ajuta bolile cronice de plamani, mai ales cand se formeaza mucus alb gros.

 

4. Probleme digestive. Fiind antimicrobiana, smirna ajuta orice infectie abdominala. De asemenea, este foarte buna pentru gripele stomacale si excelenta de folosit la orice infectie sau inflamare a gurii ori a gatului. Pentru a o folosi ca gargara sau apa de gura, puneti o lingurita de smirna si una de acid boric intr-o jumatate de litru de apa. Lasati la asezat o jumatate de ora, turnati lichidul limpede si folositi-l. Acelasi remediu este excelent si pentru difterie, ulceratii faringiene si ulcere bucale. Se foloseste la tuse, astm, tuberculoza si toate afectiunile de piept, intrucat diminueaza descarcarea de mucus. Pentru a o folosi sub forma de ceai, puneti doua lingurite de rasina de smirna intr-o ceasca de apa fiarta. Se ia de trei ori pe zi. Uleiul de smirna se poate folosi in inhalatii pentru probleme respiratorii. Nu inghititi uleiul. Puneti doar cateva picaturi pe o panza curata si mirositi-le periodic.

 

5. Probleme cardiace. Pentru o bautura care poate sa previna bolile de inima si sa impiedice formarea cheagurilor de sange interne care declanseaza atacurile de cord, ajunge sa fierbeti o lingurita de smirna pisata intr-o ceasca de apa. Lasati la asezat zece minute. Beti pana la doua cesti pe zi. Smirna are un gist amar si neplacut, asa ca puteti sa adaugati miere si lamaie.
Sursa: sanatate.bzi.ro
Facebook Comments