Sfaturi de preparare a cafelei. Pentru a începe ziua cât mai bine, este esențial un mic dejun bun. Cafeaua, prezentă în toate bucătăriile, este cu siguranță una dintre băuturile preferate de toată lumea. Pregătirea ei rămâne o artă și, din păcate, un mister pentru multe persoane.
Fiecare tara are diferite tipuri de cafele, dar pentru a avea succes, secretele pregătirii sale sunt la fel.
În acest articol, vă vom prezenta cum să preparați o cafea delicioasă, fără a greși.
1) Boabele de cafea
Dacă obișnuiți să cumpărați boabe de cafea, va trebui să fiți atenți în timpul măcinării. Chiar dacă prepararea cafelei în acest fel îi conferă mai multă aromă, aveți grijă în locul în care depozitați boabele înainte de măcinare. Spre deosebire de pudra de cafea, cafeaua care încă nu este măcinată se oxidează cu ușurință. Deci, cumpărați un recipient care se închide bine și puneți-l într-un loc uscat. Dacă în casa t, este cald chiar și în timpul iernii, va trebui să bagi boabele de cafea în frigider, astfel încât acestea se vor păstra mai mult timp.
2) Aveți grijă cu amestecul
Ești sigur că ai păstrat bine amestecul? Nu uitați că cafeaua trebuie ținută departe de alte alimente, dar dacă trebuie să o puneți la frigider, aveți grijă la conservare. Într-adevăr, pentru a păstra aroma amestecului pudră mai mult timp, trebuie să o scoți din punga mică și să o pui într-un recipient sigilat. Dar uneori problema este amestecul în sine.
3) Sfaturi de preparare a cafelei. Apa bună
Acest lucru sună banal, dar aroma cafelei s-ar putea datora apei folosite la fabricarea acesteia. După ce v-ați asigurat că aveți un amestec bun, verificați apa. De exemplu, lipsa de presiune în tuburi sau acumularea excesivă de calcar ar putea fi cauza unei băuturi cu gust urât. În general, pregătește cafeaua cu apa pe care o bei: dacă filtrezi apa de la robinet, filtrează și apa pentru cafea.
4) Curățenie minuțioasă
Masina de cafea nu trebuie spalata niciodata cu sapun de vase. Dacă aparatul dvs. de cafea este nou, aruncați primele cafele, următoarele vor fi mai gustoase. La fiecare 30-40 de cafele, curățați mașina de cafea cu o perie mică, astfel încât găurile să nu se înfunde și, dacă este necesar, schimbați tapițeria. Dacă este foarte murdar, puneți vasul de cafea pe foc cu apă și sodă de copt.
5) Sfaturi de preparare a cafelei. Nu vă grăbiți!
Ziua ta nu se va schimba dacă petreci 1 minut mai mult pentru a-ți pregăti cafeaua. Nu uitați să nu vă umpleți excesiv aparatul de cafea, respectați limita ventilului și nu aprindeți focul la maximum. Secretul este să eliminați încet amestecul și astfel veți obține mousse-ul bun tipic unei cafele bune.
6) Amestecați înainte de a servi
Îți pui direct cafeaua în ceașcă? Nimic mai rău. Într-adevăr, dacă lăsați câteva secunde băutura în aparatul de cafea și dacă amestecați cu o lingură, aceasta va avea un gust mult mai bun, prima parte care este mai densă se va amesteca cu a doua, care este mai puțin intensă.
Sursa: bzi.ro