Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad, serviciu de utilitate publică aflat în subordinea Consiliului Județean Arad, în anul 2015, a continuat lucrările de amenajare la traseele turistice montane din județul Arad. Principalele obiective au fost zona de vest a Munților Zărandului în jurul Complexului Turistic Căsoaia cu acces dinspre Șiria, Feredeu, Covăsâț, Ghioroc, Cladova și Șoimoș și din arealul Stațiunii Moneasa, Munții Codru-Moma, zonele cele mai frecventate de către amatorii de drumeții montane și mountainbike.
Astfel, pe parcursul anului 2015, membrii Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad au reabilitat cca. 150 de km de poteci turistice prin refacerea semnelor de marcaj, montarea de indicatoare și de panouri informative. Lucrările de amenajare au fost suportate din bugetul alocat Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad de către Consiliul Județean Arad.
La refacerea semnelor de marcaj, conform normelor privind amenajarea traseelor turistice montane, pentru a facilita orientarea turiștilor pe timp de noapte au fost utilizate materiale reflectorizante. Pentru a ușura orientarea turiștilor au mai fost instalate 14 panouri informative și 74 de stâlpi cu 174 de indicatoare turistice. Stâlpi cu indicatoare au fost instalați la intrările în trasee, cât și în intersecțile de pe parcursul acestora. Acestea conțin informații despre direcția de mers, distanța ce a mai rămas de parcurs din traseu, cât și timpul de mers necesar pentru parcurgerea traseului. De asemenea pe indicatoare au fost incluse și pictograme cu recomandări pentru drumeție, mountainbike, speologie, alpinism și parapantism. Pentru orientarea în teren, la intrarea în traseele care pornesc din Stațiunea Moneasa, Complexul Turistic Căsoaia și localitățile Șiria, Covăsânț, Ghioroc și Șoimoș au fost montate panouri informative cu hărțile zonei, iar la cele 3 cetăți medievale ale județului, Șiria, Șoimoș și Dezna, au fost montate panouri informative cu istoricul cetăților. Realizarea panourilor nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Asociației Condor Club Arad și a secției de arheologie a Complexului Muzeal Arad, care au pus la dispoziția serviciului hărțile și informațiile necesare la realizarea panourilor. Mare parte a panourilor au fost realizate printr-un proiect de ecoturism, cu fonduri nerambursabile derulat de Asociația Condor Club Arad cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad.
Pentru anul 2016, dorim ca odată cu sosirea primăverii, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad să poată continua lucrările de amenajarea a traseelor turistice din Munții Zărandului, Codru-Moma și zona Muntele Găina, astfel încât turiștii să aibă parte de o drumeție cât mai plăcută în condiții de siguranță.