MI5 şi alte servicii secrete din această ţară, precum MI6 (Secret Intelligence Service) şi GCHQ (Government Communications Headquarters), încearcă de mai mulţi ani să schimbe percepţia publicului larg.
Celebrul MI5, serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă, a ocupat primul loc într-un sondaj realizat de curând în Marea Britanie, ce a vizat identificarea angajatorului cu cea mai prietenoasă atitudine faţă de persoanele gay, informează Reuters.
La doar 25 de ani după ce MI5, cea mai puternică agenţie de spionaj intern din Marea Britanie, a renunţat la interdicţia ce viza angajarea homosexualilor, celebrul serviciu britanic a fost desemnat, marţi, cel mai prietenos angajator faţă de persoanele gay.
Astfel, MI5 a ocupat primul loc într-un top ce a inclus peste 400 de companii şi organizaţii, întocmit de compania Stonewall şi denumit „Ghidul pe 2016 pentru echitate la locul de muncă faţă de angajaţii care sunt lesbiene, gay, bisexuali şi transgender”. În urmă cu şase ani, MI5 ocupa abia locul al 134-lea în acelaşi clasament.
„Oamenii vor da tot ce au mai bun în ei la locul de muncă atunci când simt că sunt sprijiniţi, valoroşi şi trataţi cu respect de către colegii lor”, a spus Andrew Parker, directorul general al MI5.
„Diversitatea este vitală pentru MI5, nu doar pentru că aşa este corect ca noi să reprezentăm comunităţile pe care le servim, ci şi pentru că ne bazăm pe talentele celor mai talentaţi oameni, indiferent cine sunt, cum sunt şi de unde sunt ei”, a continuat Andrew Parker.
Serviciul MI5, înfiinţat în 1909 pentru a contracara serviciul de spionaj german înainte de Primul Război Mondial, a luptat apoi cu KGB-ul sovietic în timpul Războiului Rece, iar în prezent alocă aproximativ două treimi din bugetul său operaţiunilor de combatere a terorismului internaţional, predominant asociat cu Siria.
MI5 şi alte servicii secrete din această ţară, precum MI6 (Secret Intelligence Service) şi GCHQ (Government Communications Headquarters), încearcă de mai mulţi ani să schimbe percepţia publicului larg, care le consideră veritabile „bastioane de reacţiune dominate de bărbaţi”.
Din totalul celor 4.000 de angajaţi ai MI5, 41% sunt femei şi aproximativ 50% sunt persoane care nu au împlinit încă vârsta de 40 de ani.
Sursa: descopera.ro