Senatorul Ioan Cristina: „Poziția Avocatului Poporului este de-a dreptul rușinoasă”

by Andreea Radu

Senatorul liberal Ioan Cristina susţine necondiţionat schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Potrivit senatorului arădean, PNL a inițiat în Parlament procedura de înlocuire a Avocatului Poporului, deoarece Renate Weber a eșuat de când este în funcție să reprezinte poporul și a fost doar avocatul grupului de interese care a susținut-o pentru a ocupa această funcție. „Vrem un Avocat al Poporului care să reprezinte cu adevărat interesele poporului și să respecte Constituția”, a spus Ioan Cristina.

Potrivit PNL , Renate Weber se află în conflict de interese deoarece este beneficiară de pensie specială, însă cu toate acestea a sesizat CCR când Parlamentul a votat impozitarea pensiilor nesimțite. În plus, şi-a depășit mandatul constituțional atunci când a acuzat medicii și Ministerul Sănătății că în spitalele din România pacienții care aveau noul coronavirus au fost torturați.

„Renate Weber acționează în mod constant nu ca Avocat al Poporului, ci ca avocat al celor care încalcă legea. Înainte de pandemie era interesată doar de respectarea drepturilor celor din pușcării, nu și de respectarea drepturilor pacienților, de exemplu. În pandemie s-a comportat ca un avocat al celor care încalcă legea și pun în pericol sănătatea românilor iar mai nou le întoarce spatele românilor și se erijează ca avocat al celor care primesc pensii nesimțite fără nicio legătură cu principiul contributivității”, a declarat Ioan Cristina, adăugând că, de când este în funcție, Renate Weber nu a ascuns niciodată că acționează în tandem cu PSD și cu cei care urmăresc zădărnicirea efoturilor de până acum, ba chiar uneori parcă și-a făcut un titlu de glorie din asta.

„Doamna Weber susține că cei care primesc pensii speciale sunt discriminați, dacă le impozităm pensiile nesimțite. Poziția Avocatului Poporului este de-a dreptul rușinoasă. Cei cu adevărat discriminați sunt milioanele de români care muncesc în această țară onest, care își plătesc taxele și impozitele la stat, și care așteaptă ca din banii lor să se construiască spitale, să se renoveze școli, să se construiască o infrastructură modernă, sau poate vor ca banii lor să fie investiți de un fond de pensii, pentru a avea o bătrânețe liniștită. Însă, în loc ca banii lor să meargă către aceste zone, cu banii lor se plătesc niște pensii nesimțite. Deci cine este discriminat? Cel care primește o pensie uriașă fără să fi contribuit la sistemul de pensii, sau cel care din munca lui plătește pensii nesimțite pentru alte persoane? Adevărata discriminare a avut loc în momentul în care s-au votat aceste pensii nesimțite, care nu au nicio legătură cu contributivitatea. Discriminarea a fost când prin lege s-au creat categorii speciale de cetățeni, când prin lege s-a creat o nouă nomenclatură. Între cel care primește o pensie de 1500 de lei și cel care primește o pensie nemeritată de mii de euro, cum să fie discriminat cel care primește mii de euro fără să fi contribuit?”, a menţionat senatorul Ioan Cristina.

 

Facebook Comments