Acizii grasi Omega 3 contin acid alfa-linoleic, una dintre cele doua forme esentiale de acizi grasi pe care trebuie sa le aducem in organism prin alimentatie, pentru a putea produce alte tipuri de grasimi de care corpul are nevoie ca sa functioneze la parametri optimi, potrivit adevarul.ro.
Semintele de in sunt o sursa importanta si de vitamine si minerale: vitamina B1-0,2 mg (11% din necesarul zilnic); vitamina B3-0,3 mg (2% din necesarul zilnic); vitamina B5-0,1 mg (1% din necesarul zilnic), vitamina B9-8,9 micrograme (2% din necesarul zilnic), calciu-26,1 mg (3% din necesarul zilnic), fier-0,6 mg (3% din necesarul zilnic), magneziu-40,2 mg (10% din necesarul zilnic, fosfor-65,8 mg (7% din necesarul zilnic), potasiu-83,3 mg (2% din necesarul zilnic). Semintele de in mai contin si lignina, o categorie de fitoestrogeni, care actioneaza asemanator cu estrogenii, hormonii sexuali feminini. Astfel, semintele de in vin si cu un aport antioxidant, cu aceste substante capabile sa neutralizeze o mare parte din radicalii liberi din organism. Semintele de in se numara printre cele mai bune surse de lignina (0,3 grame de lignina la 100 de grame de seminte).
In ceea ce priveste contraindicatiile, semintele de in nu ar trebui sa fie consumate in exces de femeile insarcinate, pentru ca are continut ridicat de estrogen. Nici persoanele cu obstructie intestinala nu ar trebui sa consume seminte de in, pentru ca ar putea tulbura suplimentar tranzitul intestinal, din cauza continutului crescut de fibre. De asemenea, mai pot aparea meteorismul intestinal, flatulenta, dureri abdominale, greata, constipatie sau diaree, balonari.
Sursa: sanatate.bzi.ro