Știai că există anumite alimente cu un conținut de calciu mai mare decât laptele? Semințele de susan nu numai că sunt bogate în calciu și fier, ci și în vitamine și grăsimi polinesaturate.
Majoritatea oamenilor cred că produsele lactate sunt singura sursă de calciu pe care o avem la dispoziție. Însă este oare calciul din lactate chiar atât de benefic pentru organism?
Nutriționiștii susțin că aceste alimente nu conțin destul magneziu, motiv pentru care calciul pe care ni-l pun la dispoziție nu se atașează de oase în mod corespunzător. În plus, nu trebuie să uităm faptul că multe persoane suferă de intoleranță la lactoză, deoarece organismul uman are deseori dificultăți în a procesa această enzimă animală
Dar ce putem face pentru a ne satisface necesarul zilnic de calciu? Femeile au nevoie de doze suplimentare de calciu pentru îngrijirea oaselor.
Pentru a-ți da o mână de ajutor, în cele ce urmează îți vom prezenta o sursă alternativă de calciu pe care probabil nu ai luat-o niciodată în considerare până acum: semințele.
6 semințe cu un conținut bogat de calciu
1. Semințele de muștar sălbatic
Semințele de muștar sălbatic pot fi achiziționate din orice plafar. Aceste semințe au cel mai bogat conținut de calciu dintre toate semințele pe care ți le vom prezenta în acest articol. Oricine le poate consuma. Acestea nu provoacă niciun efect secundar nedorit.
- Semințele de muștar sălbatic sunt bogate în vitamine, taninuri și antioxidanți.
- Pentru a le consuma, fierbe-le timp de 10 minute. Semințele de muștar sălbatic au un gust plăcut și pot fi folosite pentru a prepara infuzii sau a asezona tot felul de mâncăruri. De fapt, aceste semințe sunt deseori consumate cu muștar.
- Pot fi folosite pentru a trata problemele gâtului, cum ar fi infecțiile sau pierderea glasului.
2. Semințele de susan
Din punct de vedere al conținutului de calciu, semințele de susan se află pe poziția a doua pe lista noastră. Ca să poți profita de toate beneficiile pe care aceste semințe le oferă, consumă-le mereu în stare crudă.
- Semințele de susan sunt bogate în calciu și fier. Nu lăsa mărimea lor să te inducă în eroare, deoarece aceste semințe sunt o sursă naturală de vitamine și minerale, pe care o poți consuma fără ezitate în fiecare zi.
- Au un conținut bogat de proteine, grăsimi polinesaturate și alți nutrienți.
- Le poți folosi drept condiment atunci când prepari o salată sau orice fel de mâncare, dar nu uita: consumă-le crude, nu le găti!
3. Semințele de chia
Nu este prima dată când îți vorbim despre beneficiile pentru sănătate oferite desemințele de chia. Aceste semințe sunt într-adevăr incredibile! Iată de ce:
- Semințele de chia sunt o sursă naturală de vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți esențiali organismului uman.
- În mod obișnuit, semințele de chia sunt considerate a fi un „super-aliment”, deoarece ne oferă cantități mari de energie, nutrienți de origine vegetală, proteine și acizi grași de care avem nevoie zi de zi. Mai mult, semințele de chia nu îngrașă!
- Poți include semințele de chia în orice băutură dorești. Sunt o sursă de calciu excelentă pe care nu ar trebui să o ignori.
4. Semințele de in
Ai semințe de in în casă? Dacă nu, nu ezita să dai o fugă până la cel mai apropiat plafar și să-ți cumperi o pungă.Aceste semințe au un conținut bogat de calciu, ce îți va întări oasele. Semințele de in te vor apăra, de asemenea, de kilogramele în exces.
- Semințele de in sunt bogate în fibre și vitamine.
- Pot fi folosite pentru a lupta împotriva inflamațiilor și retenției de fluide.
- Pot îngriji pielea, întări părul și îmbunătăți sănătatea unghiilor.
- Le poți combina cu iaurturi, smoothie-uri sau chiar salate. Dacă îți place să prepari prujituri, pâine sau produse de patiserie, nu ezita să folosești semințele de in ca ingredient. O să-ți placă la nebunie!
5. Semințele de lotus
Ai auzit vreodată de semințele de lotus? Sunt un aliment excelent și gustos, cu un conținut bogat de calciu.
- Semințele de lotus au proprietăți anti-îmbătrânire.
- Sunt o sursă de proteine, magneziu, potasiu și fosfor.
- Sunt eficiente împotriva colesterolului „rău” și au un conținut bogat de oligoelemente, inclusiv fier și zinc.
- Medicina orientală consideră că acest aliment are proprietăți curative incredibile, în special în ceea ce privește tratarea problemelor de oase sau cardiace.
- Pentru a putea avea acces la toate aceste beneficii, gătește 100 g de semințe de in timp de 20 de minute, apoi consumă-le de parcă ar fi migdale: în ciuda gustului ușor amar, sunt foarte sănătoase.
6. Semințele de floarea soarelui
Câte semințe de floarea soarelui consumi zilnic? Te sfătuim ca aportul tău zilnic să fie de una sau două linguri, adică 20-40 g. Nu uita că cea mai bună modalitate de a profita de conținutul de calciu al semințelor de floarea soarelui este să le consumi crude și uscate. Nu adăuga sare, deoarece acest ingredient îți poate afecta sănătatea în mod negativ, în ciuda gustului incredibil pe care îl oferă.
Știi care sunt beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui? Ia aminte:
- Au un conținut bogat de acizi grași.
- Sunt bogate în minerale precum fosforul, potasiul, magneziul, calciul și nu numai.
- Pot îmbunătăți circulația sanguină.
- Fiind bogate în potasiu și magneziu, sunt un aliment ideal atunci când ești, de pildă, obosită sau stresată.
- Conținutul bogat de fosfor și magneziu al acestor semințe este foarte util pentru îngrijirea creierului.
- Semințele de floarea soarelui conțin o cantitate mare de acid folic.
- Întăresc sistemul imunitar.
- Știai că aceste semințe sunt și o sursă incredibilă de vitamina B1? Grație acestui fapt, le poți folosi pentru a preveni oboseala și a-ți calma nervii. În plus, au un gust absolut delicios!
Sursa: sanatos-online.tk