După nenorocirea petrecută la Piatra Neamţ, acolo unde 11 oameni şi-au pierdut viaţa în flăcările izbucnite la Secţia ATI, mai multe spitale din ţară au fost luate la purecat de către autorităţi.
Nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad nu are autorizaţie de securitate la incendiu pentru principala clădire, unde funcţionează şi o secţie ATI. ISU Arad susţine că imobilul principal al spitalului ar fi trebuit să deţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru că în ultimii zece ani a făcut modificări de structură în clădire, în urma unor lucrări, cum ar fi cea de extindere a Unităţii de Primire Urgenţe.
„Pentru lucrările derulate în ultimii ani, SCJU a solicitat şi primit de la ISU avize de securitate la incendiu. La recepţia lucrărilor, trebuie să solicite autorizaţia pentru securitate la incendiu, care se emite după verificarea respectării normelor din documentaţiile depuse la avizare. Clădirea principală a SCJU nu deţine autorizaţie de securitate pentru că derulează în continuare lucrări pentru care a cerut avize”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.
Nici fostul spital municipal, în care sunt trataţi pacienţi COVID-19, aici existând şi secţie ATI, nu are, de asemenea, autorizaţie de securitate la incendiu. Reprezentanţii ISU precizează însă că în acest caz nu este necesară emiterea uneia, pentru că imobilul este unul foarte vechi şi nu a suferit lucrări care să îi modifice structura după apariţia ultimelor reglementări în domeniul autorizării.