Regimul de slabire cu lamaie consta in a introduce consumul de lamaie de-a lungul intregii zile, la micul dejun, la pranz, la cina si intre mese, sub forma de citronada. Vei slabi pana la 3 kilograme in prima saptamana si pana la 10 kilograme in 3 saptamani. Rezultatele pot varia in functie de raspunsul organismului. Gratie virtutilor lamaiei, kilogramele se vor topi. Riscul este ca odata cu grasimea sa se topeasac si masa musculara. De aceea, pe langa consumul de lamaie si al celorlalte tipuri de alimente recomandate, este bine sa faci si miscare. Dieta cu lamaie se bazeaza pe sapte principii simple. Iata care sunt secretele regimului de slabire cu lamaie.
1. Bea suc de lamaie cand te trezesti
Bea sucul unei lamai dizolvat intr-un pahar cu apa calduta, cand te trezesti. Asteapta jumtate de ora si abia apoi bea cafeaua si manaca ceva. Poti bea suc de lamaie si in cursul zilei, maximum inca 3 pahare. In total, cu tot cu paharul de suc de dimineata, trebuie sa bei cel putin sase pahare de lichid pe zi.
Alaturi de apa, sucul de lamaie stimuleaza sistemul digestiv, favorizeaza tranzitul si eliminarea toxinelor. El contine si vitamine, minerale si oligo-elemente necesare organismului.
La toate celelate mese ale zilei, consuma lamaie – in salate, in supe, cu peste sau carne.
2. Pune accent pe vitamina C
Mananca cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi. Ideal al fi sa mananci 2 fructe si 3 legume. Sucul de lamaie de dimineata poate fi considerat un fruct. Apoi, poti pune o banana in cerealele de dimineata. Mananca salata de cruditati la pranz – rosii, castraveti, radacinoase; variaza salatele.
Vitamina C favorizeaza metabolismul grasimilor, deci consum-o din plin. Printre fructele si legumele cu cel mai ridicat continut de vitamina C se numara citricele, goyava, kiwi, ardeiul gras, ananasul si broccoli.
Legumele si cea mai mare parte a fructelor furnizeaza numerosi nutrienti si au un aport caloric scazut.
3. Regleaza nivelul de zahar din organism
Alege alimente cu indice glicemic scazut, cum ar fi painea, orezul integral sau legumele. Consuma fibre, care incetinesc trecerea zaharului in sange. Daca glicemia este prea mare, insulina mareste stocarea zaharurilor sub forma de grasimi. Pe de alta parte, un continut prea mic de zahar in sange antreneaza o nevoie subita de a manca, mai ales dulciuri. De aceea este bine sa consumi totusi alimente care iti vor asigura necesarul de glucoza.
4. Limiteaza consumul de dulciuri
In completarea celui de-al treilea principiu al regimului cu lamaie vine si limitarea cat mai puternica a consumului de zahar. Mananca mai degraba fructe (acompaniate de nuci si migdale) si cereale integrale. Pentru a simti gustul dulce, foloseste xylitol si miere. Citeste etichetele produselor pe care le cumperi. Cand scrie glucoza, fructoza, maltoza sau dextroza, tot despre zaharuri este vorba.
Pe langa faptul ca zaharurile maresc productia de insulina, deci stocarea grasimilor, ele ii dau si de lucru ficatului.
5. Nu renunta la grasimi
Mananca grasimi bune, provenite din oleaginoase, peste gras, ulei de rapita sau ulei de masline extra-virgin. Evita, desigur, lipidele rele, provenite din excesul de carne rosie, produse de patiserie sau preparate industriale.
Nu cumpara produse pe a caror eticheta scrie “fara zahar si fara grasimi”. Acestea iti pot provoca caderi de moral, dureri articulare si te pot chiar face sa te ingrasi (ai tendinta sa manaci mai mult, pentru ca spui ca nu te ingrasi).
Sursa: http://www.curademiere.ro/secretele-regimului-de-slabire-cu-lamaie/