Vă ma aduceți aminte de scandalul cu privire la Școala „Mihai Eminescu“, din 2013, care-l avea pe Gheorghe Falcă în prim-plan ? Vă mai aduceți aminte cum plângea Gheorghe Falcă de mila elevilor care sunt nevoiți să învețe în condiții improprii, acea clădire neputând fi modernizată, pentru că nu aparține Primăriei Arad ? Cât scandal am avut, cu acuze publice, cu dezbateri, confruntări între putere și opoziție etc.
Iată că s-au scurs de atunci trei ani de zile, iar situația Școlii „Mihai Eminescu“ a rămas aceeași, în ciuda promisiunilor primarului Falcă. Primăria Arad plătește în continuare chirie proprietarului, deși încă din 2013 consilierii opoziției au propus cumpărarea clădirii sau găsirea unui alt imobil, care să aparțină primăriei sau unei instituții. La acea vreme însă, Gheorghe Falcă se lupta pentru a obține sediul Poliției de Frontieră Arad, nu era curios de nicio altă clădire, unde dorea cu tot dinadinsul să mute Școala „Mihai Eminescu“. De fapt, s-a dovedit că Falcă nu lupta pentru școală, ci pentru ca Prefectura să nu mute din mall-ul Galleria serviciile de pașapoarte și matriculări în aceeași clădire a Poliției de Frontieră. Poate și pentru că firma sa, Pro Arhitectura, a încasat bani mulți când s-a construit mall-ul, iar pentru acele servicii, Prefectura plătea chirie o sumă frumoasă celor de la Galleria. Imediat ce aceste servicii s-au mutat în clădirea Poliției de Frontieră, Falcă n-a mai fost interesat de problema Școlii „Mihai Eminescu“, nici de elevii de acolo, nici de chiria mare pe care o invocase în timpul scandalului. Desigur, nu mai exista niciun interes personal la mijloc.
Așadar, școala cu pricina funcționează în continuare în clădirea Episcopiei Romano – Catolice Timișoara. Iar lucrurile vor rămâne așa și pe viitor, fiindcă Gheorghe Falcă va propune, în prima ședință a Consiliului Local Municipal, prelungirea contractului de închiriere al acelui imobil, pentru care Primăria Arad plătește lunar 2500 de euro.
Încă o dovadă că pentru cei din Primărie și pentru Falcă în special, arădenii contează doar când se intersectează cu interesele personale, de grup sau de partid.