Cu produsele potrivite și urmând corect pașii necesari, îți poți realiza singura o manichiura frumoasa. Ritualul este obligatoriu o dată pe săptămână.
1. Curăţă unghiile
Şterge unghiile cu acetona, apoi pregateşte un vas mic cu apa, pune puţin sapun lichid şi ţine mâinile câteva minute în acest amestec. Cu o periuţa speciala, curaţa bine unghiile. Într-un vas pentru manichiura, pune apa, câteva picaturi de ulei de masline şi 1-2 picaturi de ulei esenţial de lavanda. Ţine unghiile 4-5 minute în aceasta apă.
2. Îngrijeşte-le şi dă-le formă
Scurteaza unghiile cu o forfecuţa, apoi, cu o pila potrivita, da-le forma dorita, rotunjind uşor colţurile. Curaţa bine unghia de jur-împrejur de pieliţe, apoi împinge cuticulele la baza unghiei cu un beţişor special. Renunţa sa le mai tai caci sunt o bariera protectoare împotriva bacteriilor.
3. Baza asigură protecţie
Protejează întotdeauna unghia atunci când îţi faci manichiura şi nu aplica oja direct pe unghie. Foloseşte mai întâi un lac-baza protector cu vitamine, caci previne pigmentarea şi patarea unghiei mai ales în cazul folosirii ojelor colorate timp îndelungat. În plus, va fi suportul potrivit, caci oja va adera mai bine şi va rezista mai mult.
4. Lacul colorat
Vara, în special, se poarta unghiile în culori aprinse, însa trebuie sa ţii cont şi de tonul pielii atunci când alegi oja. Ţine minte ca tonurile tari – albastru, turcoaz, corai, roz aprins, fucsia, mov – arata bine pe unghiile scurte. La mare cautare e şi manichiura în nuanţe nude, pudrate. Pentru mai multa feminitate, mizeaza pe tonurile de roşu, vişiniu, pruna. Sunt culori perfecte şi pentru un look retro, atunci când unghia e scurta, cu forma patrata. Lacul colorat se aplica în doua straturi, fara timp de aşteptare.
5. Fixarea e obligatorie
Daca îţi doreşti un luciu deosebit al culorii şi vrei ca oja sa reziste mai mult, ai nevoie de un lac final, adica de un topcoat. Aceasta „sigileaza” oja, marindu-i astfel rezistenţa, împiedica sarirea lacului şi da un look desavârşit unghiilor.
6. Lacurile-tratament
Pentru unghiile cu probleme, patate, casante, fragile, lacurile-tratament sunt soluţia salvatoare. Alege unul de calitate, special pentru problema ta şi foloseşte-l ca lac de baza înainte de aplicarea ojei. În cazul tau, e bine ca din când în când sa faci o pauza de la aplicarea ojei şi sa foloseşti o perioada numai astfel de lacuri de refacere.
7. Uleiul pentru cuticule
La finalul manichiurii, aplica pe cuticule un ulei special de hidratare și îngrijire, care sa previna uscarea și ruperea lor. Maseaza ușor baza unghiei și lasa-l câteva minute sa intre în piele.
Sursa: 7 secrete pentru o manichiură perfectă, acasă – Manichiură | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/secrete-manichiura-perfecta-acasa-45238.html#ixzz3CBJp0Diy