Astăzi a fost semnat contractul de modernizare a drumului județean Seleuș-Șicula, care va cuprinde porțiunea dintre intersecția drumurilor județene Seleuș-Ineu și Seleuș-Șicula, până la podul de la Șicula. Acest tronson este primul din proiectul de modernizare a drumurilor din nordul județului, proiect strategic asumat de Consiliul Județean Arad ca prioritate pe acest ciclu de finanțare europeană.
SC Sylc Con Trans SRL, firma care a contractat lucrarea, are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea proiectului. Lucrările efective vor începe la jumătatea lunii septembrie. „Prin ceea ce se întâmplă astăzi, dăm startul, efectiv, proiectului strategic al Consiliului Județean Arad pentru modernizarea drumurilor din nordul județului. Modernizăm în această etapă 6,3 kilometri de drum, iar valoarea contractului este de 10 milioane de lei. Nu vă ascund că îmi doresc ca toamna viitoare să se poată deja circula pe drumul modernizat”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Acesta a precizat că, la momentul actual, Consiliul Județean se aproprie de 800 de km de drumuri modernizate din totalul de 1180 km, cât este rețeaua de drumuri județene arădene. În plus, în ultimii 4 ani s-a construit de la zero 150 de km de drum pentru a scurta distanța dintre localități și sunt câțiva zeci de kilometri de drumuri județene care au fost transferate comunelor și declasificate în drum comunal pentru a fi modernizate mai ușor prin normative accesibile doar acestor unități administrativ teritoriale.
„Am anunțat că proiectul strategic pe drumurile județene în actualul ciclu de finanțare europeană îl reprezintă drumurile din nordul județului și modernizarea legăturilor rutiere cu Bihorul. Este vorba despre următoarele tronsoane de drum: 1. Șepreuș – Cermei 2. Cermei – Vasile Goldiș – Beliu 3. Cermei – Berechiu – limită de judeţ spre Bihor 4. DN 79 – Mișca – Vânători- Apateu – Berechiu 5. Șicula-Gurba-Cermei”, a subliniat Iustin Cionca.
Tot astăzi s-a semnat și dirigenția de șantier pentru lucrarea Seleuș-Șicula. „Am făcut o economie de 50% din valoarea estimată a contractului în urma ofertelor depuse de cei patru concurenți. Deși realizăm această economie, eu solicit dirigintelui de șantier rigoare și exigență, fiindcă așa cum am spus mereu nu vreau ca drumurile noi să intre în reparații înaintea finalizării termenului de garanție care, în cazul acestui tronson, este de cinci ani de zile”, a precizat președintele CJA.
La rândul său, Cristian Branc, primarul localității Seleuș, a insistat supra importanței pe care acest drum o are pentru locuitorii comunei, o comună de oameni harnici și gospodari. „Este un moment fericit pentru mine, astăzi, deoarece se semnează Contractul pentru lucrările la drumul Județean 709 între localitățile Seleuș-Șicula. Este un drum de o importanță majoră pentru locuitorii comunei noastre, având în vedere că legumicultorii își transportă marfa în vestul țării: în Ardeal, Oradea, Cluj, Satu Mare, Baia Mare. Acest drum, reamenajat așa cum trebuie, este de o importanță majoră pentru noi, mai ales că în apropierea acestui drum va fi construită o stație de biogaz-biomasă, care va trebui aprovizionată cu materie primă, iar acest drum ne va ajuta foarte-foarte mult”, a declarat Cristian Branc.
Constructorul, Bogdan Faur, a declarat la finalul conferinței de presă că, dacă nu vor apărea elemente neprevăzute, se va putea circula pe drumul modernizat la sfârșitul verii viitoare.