UTA a fost slabă de tot și cu Sepsi, iar revenirea lui Laszlo Balint nu produce deocamdată efecte pozitive. Iar timpul trece necruțător și nu e vreme de lamentări și scuze, de genul preluării grelei moșteniri a lui Poenaru. Așa cum știam că se va întâmpla. Deși are deja o lună de când a preluat echipa, dintre care trei săptămâni în care a avut timp suficient să pregătească în liniște reluarea Superligii, antrenorul „Bătrânei Doamne” nu a reușit să întrerupă șirul de rezultate negative și sub comanda sa continuă actele grave de indisciplină, gestul mizerabil făcut de Aly Abeid fiind taxat la orice club ce se respectă cu excluderea din lot pentru o perioadă determinată. Echipa arată rău, cu un joc haotic și fără orizont, iar unii jucători pur și simplu par că se chinuie în tricoul UTA-ei și ar trebui dați afară în pauza de iarnă. Singurii rămași pe baricade sunt suporterii, a căror răbdare a luat însă sfârșit, astfel că la finalul meciului de aseară au fost spirite încinse la tribuna I, unde politicieni locali, reprezentanți ai administrației ce conduce prost Aradul de aproape două decenii, au fost huiduiți și înjurați. Motivul este bineînțeles stadionul modest de 14 milioane de euro, neterminat și lucrat prost, a cărui gazon deplorabil aduce din nou o mare pată de rușine pentru Arad. Cu o nesimțire fără margini, acești politicieni zâmbesc ironic de la înălțimea tribunei VIP și se războiesc între ei în partid pe seama imaginii UTA-ei.
UTA arată rău peste tot, iar gazonul ne face de râs în toată țara
Ce nu înțeleg acești nefericiți e că pe suporterul utist și arădean, contribuabil la bugetul local, nu îl interesează rivalitățile și dușmăniile interne de partid. Acest stadion unde te plouă și te ninge, te bate vântul și unde echipele de Superligă sunt obligate să joace în mocirlă, este pur și simplu opera aceleiași administrații. Vorbim despre același partid, același mod de lucru și în cele din urmă aceeași oameni, chiar dacă aceștia se mai schimbă uneori în funcții. Sigur că și-au pus omul potrivit în conducere, iar de această încrengătură politică toxică nu se poate scăpa doar cu scandări oneste din tribune, gen „UTA liberă!”. Este nevoie de ceva mai mult, pentru că pur și simplu așa nu se mai poate continua. Prostul management a dus UTA pe un mare minus financiar, iar pe linie sportivă se văd roadele, echipa este la retrogradare, deși conform bugetului și a lotului ar trebui să se bată cu șanse reale la play-off. Cam asta este imaginea UTA-ei cu trei meciuri, unul decisiv în Cupă și două în campionat, înainte de mult așteptata vacanță de sărbători, una în care ar trebui să se întâmple o revoluție la nivel de conducere a clubului și acționariat. Chiar dacă la acest moment scenariul pare imposibil. Iar Balint să treacă la fapte, că de vorbe și discursuri ne-am cam săturat. Mai jos aveți câteva declarații făcute de antrenorul UTA-ei după rușinea cu Sepsi, scor 1-4:
Balint: „O realitate dezamăgitoare, dar trebuie să dăm absolut totul”
„Cea mai clară concluzie după acest meci este că a câștigat echipa mai bună. E o realitate dezamăgitoare pentru noi, dar trebuie să conștientizăm nivelul la care suntem. Vreau să le mulțumesc suporterilor, pentru că este frustrant să încurajezi UTA din primul până în ultimul minut și să pleci acasă cu amărăciunea acestui rezultat. E adevărat, e un moment foarte dificil pentru noi toți, dar atât cât putem, o să dăm absolut totul. O să ne luptăm până la final, am foarte mare încredere că echipa asta se va menține în Liga I. Vă spun sincer, pentru mine e dureros să spun treaba asta, deoarece nu mă gândeam nici după primul sezon de după promovare că vom fi într-o asemenea postură, în care să fim într-o zonă atât de urâtă a clasamentului și să spun public că vom face totul să rămânem în prima divizie. Să nu uităm, totuși, că am avut în față un adversar foarte bun. Trebuie să ne gândim, cu mine în frunte, ce avem de făcut să ne ridicăm nivelul. Diferența dintre noi și Sepsi la acest meci a fost mare. Trebuie să ne acceptăm realitatea și să încercăm să obținem maxim posibil din partidele rămase până la pauza competițională”.