Divizionara secundă de rugby CS Universitatea Arad nu a mai jucat un meci oficial de pe 9 noiembrie 2019, atunci când pierdea cu 10-26 cu CSM Galați, în Sânnicolau Mic. În primăvara lui 2020 s-a declanşat pandemia de COVID, care a lovit din plin și sportul cu balonul oval. Au fost câteva tentative de reluare a întrecerilor în vara anului trecut, dar Federația a amânat totul pentru toamnă, când „studenții” arădeni ar fi trebuit să joace în play-out-ul ligii secunde. CS Universitatea a anunţat însă că nu poate susține cheltuielile cu testările PCR pentru coronavirus și a preferat să piardă la „masa verde” disputele rămase, terminând pe ultimul loc al clasamentului. 2021 a început mult mai pozitiv şi Federaţia a reuşit să deblocheze şi Divizia Naţională, liga secundă, cu startul programat în acest weekend. Rugbiştii arădeni şi-au reluat antrenamentele de la jumătatea lunii februarie şi de atunci pregătesc startul unui mini-sezon inedit:“Suntem nouă echipe participante, s-a stabilit să fie opt etape, practic un tur de campionat, după care se vor juca în toamnă meciuri de clasament, play-off (1-4) şi play-out (5-9). În vară urmează câteva turnee de rugby în şapte, cam acesta ar fi programul competiţional. Avem patru meciuri acasă în liga a doua, cu echipele din Galaţi, Alba Iulia, Suceava şi Năvodari şi patru în deplasare, la Bârlad, Gura Humorului, Griviţa şi Petroşani. Debutăm sâmbătă, la Bârlad, deci o primă deplasare lungă şi grea”, ne-a declarat antrenorul-jucător Marian Grindei.
Două noutăţi în lotul „studenţilor”, urmează prima serie de teste PCR
Urmează o primă serie de testări PCR la mijlocul acestei săptămâni, după care vineri se pleacă spre Moldova. Grindei este optimist şi speră să nu aibă probleme cu cazurile COVID-19, mai ales că “unii dintre noi am trecut deja prin boală, alţii ne-am vaccinat. Joi vom şti cu siguranţă pe cine ne bazăm pentru acest prim meci, lotul va fi format din 22 de jucători. Nu s-a lăsat nimeni, suntem cam aceeaşi, plus două noutăţi, centrul Alexandru Iştoc, fost la SCM Timişoara acum doi ani şi demiul Alexandru Gârda, sosit de la Gura Humorului.” Situaţia financiară rămâne o problemă pentru CS Universitatea, care aşteaptă lângă ea sponsori, dar şi sprijin din partea autorităţilor locale:
Campionat cu nouă echipe: primul meci acasă, în 17 aprilie, cu Galaţiul!
“Va trebui să facem testări tot la 14 zile, deci cred că vom avea nevoie de 4-5 serii, ceea ce ne va costa în jur de 300 de milioane. Mulţumim pentru sprijin clubului şi Universităţii Aurel Vlaicu şi celor de la Dey Security, aşteptăm să vedem şi ce bani vom primi de la Primărie, prin sesiunea de proiecte. Obiective prea mari nu ne putem propune, în condiţiile date, dar cu siguranţă vom încerca o clasare cât mai bună.” Meciul de la Bârlad este programat sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 11, pentru ca prima reprezentaţie acasă, pe arena Banatul din Sânnicolau Mic, să aibă loc o săptămână mai târziu, pe 17 aprilie, împotriva celor de la RCM Galaţi.