Rozmarinul, o planta super detoxifianta. Antioxidant și antiinflamator, rozmarinul face minuni asupra corpului uman. Este o plantă ușor de recunoscut: rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este întotdeauna verde, stufoasă, cu frunze înguste și alungite. Uleiul esențial conține antioxidanți puternici: acid rosmarinic, flavonoide și diterpene fenolice specifice (carnosonă și rosmanol).
Rozmarinul favorizează eliminarea toxinelor
Rozmarinul stimulează ficatul, unul dintre cele mai performante sisteme de curățare din corpul nostru. Promovează producerea de acizi biliari de către celulele ficatului, necesare digerării grăsimilor și facilitează transformarea deșeurilor care vor fi mai bine eliminate de către rinichi. Acest mecanism asigură, de asemenea, o mai bună detoxifiere de medicamente, inclusiv între două cure de chimioterapie.
Mod de utilizare: infuzați 2 – 6 g rozmarin tocat sau 1 – 2 linguriță într-un sfert de litru de apă timp de 10 minute. Beti după fiecare din mesele principale, în jur de douăzeci de zile.
Alegeți maceratul de glicerină din muguri, care urmează să fie luat dimineața, timp de una, până la două săptămâni.
Rozmarinul ameliorează durerile
Acidul rosmarinic este antiinflamator. Datorită acestui ingredient activ, rozmarinul reduce durerile musculare sau articulare. Această activitate este însoțită de un efect antiulcer, care face utilizarea sa mai sigură, foarte diferită de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sintetice care trebuie asociate cu un protector al peretelui gastric.
Puteți masa zona dureroasă cu un amestec de ulei esențial de rozmarin, de camfor, diluat până la 5% într-un ulei vegetal, de exemplu, macadamia. Acest ulei esențial este folosit doar pe piele.
Sursa: bzi.ro